Kotimme lähtökohtana on 6-vuotias pyörätuolilla liikkuva tyttäreni sekä mahdollisimman toimiva ja laadukas
kokonaisuus koko nelihenkisen perheen arkea ajatellen. Tyttärelläni on hoitovirheestä johtuen vaikea liikuntavamma eikä hän tule todennäköisesti koskaan kävelemään itsenäisesti. Tyttäreni on ihana valopilkku, hymyileväinen ja oivaltava pikkuneiti, joka ihastuttaa kaikkia sinnikkyydellään ja aurinkoisella luonteellaan.
Blogin takaa löytyy Sanna - äiti, copywriter ja sisustaja. Pidän blogia, koska olen huomannut esteettömyysratkaisujen olevan pääsääntöisesti hirvittävän näköisiä. Haluan todistaa, että esteetön ja kaunis on mahdollinen yhdistelmä sekä auttaa kaikkia esteetöntä asuinympäristöä suunnittelevia saamaan kodistaan mahdollisimman viihtyisän ja toimivan.
Ihanaa kun kirjoitat tätä blogia! Olen huomannut saman esteettömissä ratkaisuissa - järkyttävää! Innolla odotan uusia postauksia! :)
VastaaPoistaKiitos, kiva kuulla :) Ensimmäisen kerran, kun laitoin Googlen kuvahakuun esteetöntä kylpyhuonetta ja keittiötä, tulos oli aikamoinen järkytys. Onneksi etsimällä löytyy kauniimpiakin vaihtoehtoja ja ammattilaisten avulla toimivistakin ratkaisuista saa varmasti viihtyisiä.
PoistaTulen seuraamaan blogiasi suurella mielenkiinnolla! Loppuelämän koti on ajatuksissa ja esteettömyys ja esteettisyys ovat johtotähtiä. Kiitos blogista!
VastaaPoistaIhanaa, että löysit blogini Päivikki :) Toivottavasti saat ideoita omaa esteetöntä kotia varten. Ja tervetuloa käymään meillä kunhan saadaan taloprojekti sellaiseen vaiheeseen. Melkoinen urakka on edessä, mutta edetään pala kerrallaan.
PoistaKiva seurata blogiasi, juuri aloitetaan itsekin rakentamaan esteetöntä kotia. Meillä on liikuntarajoitteinen poika joka tulee myös liikkumaan pyörätuolilla tulevaisuudessa. Haasteita riittää kodin suhteen mutta olemme valmiita voittamaan ne ja saamaan kaunis ja esteetön koti meidän perheelle.
VastaaPoistaMukava kuulla, että teilläkin on samantyyppinen projekti alkamassa ja haluatte saada perhelleenne toimivan ja kauniin kodin. Esteettömän kodin suunnittelussa on paljon mietittävää ja huomioitavaa, mutta uskon, että lopputulos kyllä palkitsee ja helpottaa koko perheen elämää. Itse ainakin ajattelen, että lapsella on liikuntavamman (ja kaiken siihen liittyvän) takia ihan riittävästi haasteita ja siksi on tärkeää, että omassa kodissa on mahdollisimman hyvä olla. Toivottavasti saan kuulla jatkossa enemmänkin projektistanne :)
PoistaMahtava aihe blogille. Tulen seuraamaan tätä mielenkiinnolla! Meillä on hyvin samanlainen tilanne: 3-vuotias cp-poika , joka tulee myös liikkumaan pyörätuolissa todennäköisesti koko elämänsä. Lisäksi hänellä on kolme tervettä pikkusisarusta. Esteettömän talon suunnittelu meilläkin alkanut ja olen erittäin kiinnostunut seuraamaan projektinne edistymistä. Materiaalivalinnat sekä keittiö- ja kylpyhuoneratkaisut kiinnostavat erityisesti. :)
VastaaPoistaAihe on kieltämättä sitä mielenkiintoisempi mitä syvemmälle siihen pääsee :) Teillä onkin sitten hyvin samantyyppiset suunnittelut käynnissä kuin meillä. Keittiö- ja kylpyhuonetilat ovat varmasti ne kriittisimmät ja tuntuu, että oma huomio kiinnittyy eniten juuri niihin. Me odottelemme juuri ensimmäistä suunnitelmaa talosta ja kun saadaan se muokattua sopivaksi, päästään miettimään keittiötä ja kylppäriäkin (sekä materiaaleja) tarkemmin. Tosi kiva, että löysit blogini :)
PoistaMeillä sama tilanne,mielenkiinnolla seuraan.
VastaaPoistaTervetuloa mukaan :)
PoistaMe suunnittelemme mieheni kanssa esteetöntä kotia (pieni okt-talo), koska haluamme asua kotona vielä kurttuisinakin :-) Oli ihana yllätys löytää blogisi. En osannut kuvitellakaan, että tämmöinen tietopankki kauniine kuvineen tulisi vastaan. Iso kiitos sinulle!
VastaaPoistaOmpa mukava, että löysitte blogini. On aina kiva kuulla jos sisällöistä on apua muillekin esteettömyydestä kiinnostuneille. Onnea projektiinne :)
PoistaVau mikä blogi sinulla on!!!
VastaaPoistaOlimme perheeni kanssa kuusi vuotta sitten lähes identtisessä tilanteessa kanssanne, ja nyt olemme asuneet jo neljä vuotta uudessa kodissamme. Emme valitettavasti olleet ihan yhtä taitavia suunnitteluvaiheessa ja olemme joutuneet korjailemaan muutostöillä kotiamme (esim. käsienpesuallas johon ylettyy pyöriksestä käsin ja allas kylpyammeen tilalle on hankittu jälkikäteen.)
Tällä hetkellä painimme sähköpyörätuolin säilytys- ja latausobgelmien kanssa. Eli jos vielä pystytte, niin pohtikaa olisiko eteisen pyörätuolien pesupaikan yhteyteen saatavilla latausmahdollisuus= sähkpistorasia ilman että rasia kastuu (ehkä korkeammalle seinään).
Olisi tällainen blogi ollut olemassa jo silloin kun me teimme suunnitelmia ;=)
Kiitos :) Itsekin toivoin, että olisin voinut lukea jostain muiden kokemuksista ja suunnitelmista. En löytänyt mitään vastaavaa ja siksi perustin blogin. Kaikkea emme varmasti osaa ennakoida varsinkin, kun pyörätuoli on ollut käytössä niin lyhyen aikaan. Mutta yritämme suunnitella mahdollisimman toimivan kodin. Pyörätuolin pesu- ja säilytystilaan tulee myös latauspiste. Hyvä vinkki sijoittaa pistorasia riittävän ylös! En ole löytänyt tietoa, sopiiko latauspisteeseen ihan normaali pistorasia, mutta ilmeisesti (?). Jos sinulla on muitakin arvokkaita vinkkejä, kerro ihmeessä niin jaetaan niitä muillekin :)
PoistaOmpa kaunis ja mielenkiintoinen blogi. Meillä on kaksi pyörätuoli lasta ja muutama juoksevainen.
VastaaPoistaKiitos. Teillä riittääkin sitten vilinää ja vilskettä! Tuntuu, että yhdenkin pyörätuolin kanssa on välillä haastetta. Saati sitten, kun kodissa on vielä kaksi :)
PoistaHei Sanna ja kiitos tyylikkäästä ja mielenkiintoisesta Blogista+kuvista!!! Olen toimintaterapeutti ja sisustussuunnittelija ja toivoisin tulevaisuudessa työskenteleväni esteettömyys suunnittelun parissa. Nyt työskentelen toimintaterapeuttina. Työssäni asunnonmuutostöiden parissa ratkaisen esteettömyyteen liittyviä pulmia ja aina ratkaisut eivät todellakaan ole esteettisiä! Vinkkaan tässä samalla opinnäytetyön Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, Esteettömyysopas pienrakentajalle (Susanna Viitasaari ja Viveka Kokko).
VastaaPoistaSinulla onkin sitten lyömätön koulutustausta :) Olisi mahtavaa saada muutostöiden ja ylipäänsä esteettömyyden maailmaan lisää asiantuntijoita, joilla on hallussa myös esteettinen näkökulma. Mainitsemasi opinnäytetyö onkin minulle jo tuttu. Painettu versio oli viimeksi päässyt rakennusvalvonnasta loppumaan, mutta olen tutustunut sähköiseen oppaaseen.
Poista