24.8.2019

Onnistuneita yksityiskohtia
Talossa on monia asioita, jotka olisi kannattanut tehdä toisin. Osa paljastui heti ensimmäisten viikkojen aikana ja osa pikku hiljaa asuttujen kuukausien aikana. Vastapainona niille olen kuitenkin tyytyväinen lukuisiin materiaalivalintoihin ja yksityiskohtiin, joita kodista löytyy. Kirjoitan ehkä joku päivä postaukseen aiheesta Nämä asiat tekisin toisin, mutta sitä odotellessa esittelen muutamia suosikkejani.

Yksi niistä on kodinhoitohuoneen seiniä peittävä Siparilan Struktuuri-sisustuspaneeli. Vaikka paneeli onkin valkoinen, aidot puunsyyt ja oksantyvet tuovat tilaan sopivasti rouheutta. Struktuuri on myös roiskesuojattu joten se on kodariin nappivalinta. Yksinkertainen ja kaunis.


Puinen koivuvaneriset pyyhemerkit ilahduttavat joka aamu. Jos on mahdollista tukea pienyrittäjää ja saada samalla omaan kotiin kaunis ja personoitu yksityiskohta niin miksipä ei käyttäisi tilaisuutta hyödyksi? Hintaa yhdelle merkille tuli muistaakseni 8 euroa.Muistan, että lattialistojen valinta oli harvinaisen helppo. Näin Siparilan Vana-listan ja totesin, ettei vertailua tarvitse enempää tehdä. Vana on yksinkertaisen ajaton, mutta siinä on silti pieni juju. Jonkun mielestä lattialistat voivat olla samantekevä asia, mutta loppupeleissä ne näkyvät koko kodissa. Kiertävät huoneesta toiseen ja kurkistavat huonekalujen väleistä. Pieni osa, mutta tärkeä.Kodinhoitohuoneen ja wc:n laattalattiat kiinnittävät edelleen huomioni vaikka talossa on asuttu yli vuosi. Muutin mieltäni laattojen suhteen monet kerrat, mutta näköjään pidempi tuumailu kannatti. Edes lika ei näy näissä laatoissa suuremmin eli myös käytännöllisyyden näkökulmasta hyvä valinta. Koko talon laatat hankittiin Laatta Leevin valikoimista.
Viimeisissä kuvissa vilahtavat valokatkaisijat, jotka eivät ulkomuodon puolesta ole sen ihmeellisempiä. Niitä on lähinnä mukava painella - varsinkin jos muistaisi, mistä napista mikäkin valo syttyy. Ehkä sekin päivä vielä koittaa. Wc-paperitelineet eivät ainoastaan näytä hyvältä vaan ovat harvinaisen toimivat. Edellisessä talossa oli heiluvat ja kolisevat lärpäkkeet, joista ei ollut muuta kuin haittaa. Näissä taas ei ole mitään ylimääräistä. Ja ihan viimeisempänä: huurrettu lasi. Siinä on jotain hienostunutta. Yksinkertaista pienellä jujulla.

Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search