2.8.2019

Erityislapsen koulun aloitus: 14 kohdan muistilistaViimeisten lomapäivien ollessa käsillä on hyvä palautella mieliin lähestyvää koulun aloitusta. Meillä koulukuviot eivät suuremmin muutu vaikka tytär meneekin 1. luokalle, sillä hän jatkaa eskarissa tutuksi tulleessa luokassa. Mahtava ope ja viime vuonna saatu luokkakaveri ovat vastassa elokuun 8. päivänä. Erityislapsen koulun aloitukseen liittyy kuitenkin monia asioita, joita terveen lapsen vanhemmat eivät tule ajatelleeksi. Kirjasin näitä itselleni ylös muistilistan muodossa ja ajattelin jakaa sen teillekin. Kaikki kohdat eivät sovi kaikkiin erityislapsiperheisiin, mutta ehkä niistä muistuu mieleen muutama tärkeä juttu. 

 1. Laita iPadin reissuvihkoon kuvia kesälomalta.
 2. Sovi fyssarin kanssa koulun apuvälineiden säätöjen tarkistuksesta, jos pituutta on tullut loman aikana reippaasti lisää. 
 3. Pakkaa valmiiksi varavaatekassi, tietokone ja sen tarvikkeet sekä kuravaatteet.  
 4. Hae kouluun tarvittavat lääkkeet apteekista. 
 5. Sovi tarvittaessa terapia-ajat koululle (meillä terapeutit ovat suoraan yhteydessä kouluun). Kannattaa perustaa terapeuteille yhteinen WhatsApp-ryhmä, jonka kautta on helppo ilmoittaa esimerkiksi sairastumiset yhdellä kertaa. 
 6. Täydennä ruokailuun tarvittavia apuvälineitä. Itse tilasin juuri lisää Skip Hopin pillipulloja. 
 7. Puhdista pyörätuoli ja laita renkaisiin lisää ilmaa. 
 8. Tarkista tukisandaalien ja -kenkien koko ja laita tarvittaessa uudet tilaukseen. 
 9. Hanki uusia ulkovaatteita, jos vanhat ovat jääneet pieniksi. 
 10. Käy lapsen kanssa ostoksilla reppua, penaalia tai vaatteita varten. Ainakin meillä yhteiset humputtelureissut ovat mukavaa äiti-tytär -aikaa. 
 11. Pakkaa reppu valmiiksi. Meillä mukaan lähtevät esimerkiksi aurinkolasit, penaali, iPadi ja xylitol-pastillit. 
 12. Tallenna puhelimeen luokan, jälkkärin ja taksifirman numerot (meillä ei vielä käytetä taksia). 
 13. Juttele lapsen kanssa koulun aloituksesta. Kuuntele, kannusta ja innosta. 
 14. Luota siihen, että kaikki sujuu hyvin. Niin voitte molemmat nauttia tärkeästä päivästä. 


2 kommenttia:

 1. Tällaisia asioita ei tulekaan edes ajatelleeksi, kun ne ei suoraan kosketa omaa elämää. Mielenkiintoista luettavaa siis! Olisi kiinnostavaa myös lukea tarkemmin, miksi teidän lapsi käyttää pyörätuolia tai millainen hänen toimintakykynsä muuten on. Vai löytyykö tällainen postaus jo jostakin kohtaa blogia? Ymmärrän toki senkin, että aihe voi lapsen kannalta olla liian henkilökohtainen, ja haluat blogissasi keskittyä enemmän tähän taloprojektiin. :) Mukavaa koulunaloitusta joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 2. Tämän tyyppinen postaus on suunnitteilla :) Yksityiskohtiin en viitsi mennä, koska tämä ei ole tyttäreni blogi, mutta kerron postauksessa hieman taustoja ja miksi pyörätuolia tarvitaan.

  VastaaPoista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search