14.8.2018

Robotti-imuri valtasi talonMeidän taloomme muutti kesäkuussa robotti-imuri. Olin kuullut tuttavilta suosituksia ja lähdin niiden perusteella ottamaan selvää sopivasta merkistä ja mallista. Nelihenkisen perheen kodissa saisi olla koko ajan siivoamassa, muttei aikaa vain tahdo löytyä. Sopivin hetki olisi lasten mentyä nukkumaan, muttei siinä vaiheessa enää jaksa tarttua imuriin. Ja muutenkin illalla kaipaa ennen nukkumaan menoa pientä rauhoittumista - ei niinkään siivousrumbaa välttämättömien ilta-askareiden päälle.

Selvittelyn jälkeen päädyin hankkimaan Neato Botvac D7 Connected robotti-imurin.  Kyseessä on Neaton lippulaivamalli, jota pidetään yhtenä markkinoiden parhaista robotti-imureista. Älykkään imurin parhaita puolia ovat mm. hyvä imuteho, pitkä akun kesto ja selkeä mobiilisovellus. Tilasin imurin Kotirobo.fi -verkkokaupasta, joka on erikoistunut nimenomaan kodin älykoneisiin.Ensikokemukset robotti-imurista


Lyhyesti sanottuna robotti-imuri - tai Neiti Robo, joksi sen nimesin - on aivan loistava. Se hoitaa kotimme imuroinnin lähes kokonaan. Ainoastaan joitain ulottumattomiin jääviä paikkoja (esim. tv-tason takaosa) siivoan tavallisella imurilla. Ihan parasta on mobiilisovellus, jolla Neiti Robon voi laittaa siivoamaan vaikka töistä käsin. Siellä se imuroi kodin lattiat sillä aikaa, kun me olemme töissä, päiväkodissa ja koulussa. Ja kun koti on siivottu, Neiti Robo palaa latausasemalle.Mobiilisovelluksesta voin valita, tapahtuuko siivous Eco- vai Turbo-moodissa. Turbo on äänekkäämpi, mutta myös selvästi tehokkaampi ja käytänkin enimmäkseen sitä. Sovellus ilmoittaa myös, jos robotti-imuri jää vaikka jumiin (mitä ei ole tapahtunut kuin kerran) tai jos pölysäiliö pitää tyhjentää. Siivouksen jälkeen sovellukseen tulee nähtäville kartta, joka kertoo, missä kaikkialla imuri on liikkunut.


Valmistelu ja huolto


Ennen imurointia lattia pitää tietysti raivata tyhjäksi ja huolehtia, ettei imuri pääse eksymään märille alueille. Jos joku on käynyt vaikka juuri suihkussa, pitää kylpyhuoneen ovi laittaa kiinni tai rajata siivousalue virtuaalisesti mobiilisovelluksessa. Meillä roskia kertyy sen verran paljon, että pölysäiliö on tyhjennettävä ja harja puhdistettava jokaisen imuroinnin jälkeen. Myös suodatin on hyvä puhdistaa imurointien välissä ja vaihtaa 1-2 kuukauden välein. Imurin akku on yllättävän pitkäkestoinen ja riittää hyvin 165 m² kokoisen talon imurointiin (tosin meillä ei kaikki huoneet ole vielä käytössä).Älykäs ja ketterä apuri 


En ollut koskaan aiemmin tutustunut robotti-imuriin ja täytyy sanoa, että älykkyys ja ketteryys tulivat positiivisena yllätyksenä. Alussa imuri skannailee aluetta ja ikäänkuin suunnittelee, missä järjestyksessä se paikat siivoaa. En ole ihan vielä päässyt sisään imurin siivouslogiikkaan, mutta järjestelmällisesti se käy läpi kodin kaikki huoneet. Sohvan alle imuri ei uskaltanut jostain syystä ensimmäisellä siivouskerralla mennä, mutta sen jälkeen on sohvan aluskin imuroitu tarkasti. Ehkä sen piti ensin päästä kotiutumaan ja opetella kotimme pohjapiirros.

Robotti-imuri on myös yllättävän ketterä ja selviytyy tiukoistakin paikoista ilman apua. Terassin kynnykseen se jäi yhden kerran jumiin, kun liukuovi oli kesähelteillä unohtunut auki. Se tulkitsi ilmeisesti terassinkin siivottavaksi alueeksi. Muuten meillä ei kynnyksiä juuri olekaan, mutta pienistä tasoeroista robotti selviää ongelmitta.


Parhaat puolet


  • ketteryys 
  • tarkka siivousjälki 
  • pitkä akun kesto
  • näppärä mobiilisovellus 
  • tyylikäs design


Kehitettävää


  • mahdollisuus lähettää robotti mobiilisovelluksella latausasemalle kesken siivouksen 
  • pölysäiliö voisi olla isompi 


Kaiken kaikkiaan Neato Botvac D7 on korvaamaton apu siivouksessa enkä palaisi enää tavalliseen imuriin mistään hinnasta. Robotti-imuri helpottaa arkea ja saa lapsiperheenkin kodin näyttämään siistiltä.

Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search