28.8.2018

Esteetöntä matkailua Naantalissa


Viime viikonloppuna saimme viettää pienen perheloman Naantalissa. Innokkaana Muumifanina tyttäreni oli odottanut reissua monta kuukautta. Muumit ja hotelliyöt aamupaloineen olivat loman kohokohtia ja niitä muistellaan vielä monet kerrat pimenevinä syysiltoina. Pahoittelen kuvien paljoutta, mutta Naantali on vain niin kaunis, ruoka hyvää ja Muumit ihania :)


Majoituimme Kultaranta Resortissa, joka on tasokas majoituskohde noin kuuden kilometrin päässä Muumimaailmasta. 37 neliön kokoinen Mini Suite sijaitsi luhtihotellin ensimmäisessä kerroksessa ja sinne oli esteetön kulku. Huoneistosta löytyi parivuode, alkovissa oleva lisävuode sekä reilun kokoinen vuodesohva. Pienoiskeittiössä oli kaikki tarpeellinen vaikkemme kokkailleetkaan mitään itse. Kylpyhuone oli todella tilava ja sieltä löytyi wc ja suihku. Huoneistossa oli helppo liikkua pyörätuolilla ja ulkoterassille pääsi kätevästi olkkarin lasiovesta. Nelihenkiselle perheelle Mini Suite oli nappivalinta ja voisimme hyvin majoittua Kultarannassa seuraavallakin Naantalin lomalla.

Minulle aamupala on juuri sitä luksusta, jota lomalta kaipaa. Kultaranta Resortin aamiaisbuffasta löytyi nakit, lihapullat ja vesimelonit lasten makuun. Uunituoreet leivät ja hedelmät olivat enemmän aikuisten mieleen. Täydet pisteet siis aamupalasta. 


Muumimaailma oli avoinna viimeistä viikonloppua tälle kesälle. Ajankohta oli siinä mielessä hyvä, että väkeä ei ollut tungokseksi asti. Pyörätuolilla pääsi lähes joka paikkaan ja liikkuminen oli melko sujuvaa. Ainoastaan kirjakaupan portaissa jouduimme testaamaan pyörätuolin kestävyyttä. Lauantaina oli jo hieman vilpoisampi keli, mutta tarkenimme silti. Lasten mieleen taisivat parhaiten jäädä pehmoisten Muumien lisäksi musiikkiesitykset, Muumipapan laiva ja veneiden uittaminen.
Pitkän päivän päätteeksi palasimme majapaikkaan ja kävimme täyttämässä vatsat Heineken Housessa. Lapset yrittivät urakoida puoliksi jättiläismäistä pitsaa ja itse söin elämäni parhaan kana-caesarsalaatin (ja olen muuten kokeillut monenlaisia versioita).
 
Voin lämpimästi suositella Naantalia pyörätuolilla ja erilaisilla apuvälineillä liikkuville. Vanhassa kaupungissa emme tällä reissulla kierrelleet, mutta ainakin Muumimaailmassa ja Kultaranta Resortissa esteettömyys oli huomioitu hienosti. Kuten olen ennenkin todennut, esteettömyys ei ole keneltäkään pois vaan esteettömissä ympäristöissä kaikkien on helppo liikkua. Esteettömyys on matkailuyrityksille myös merkittävä kilpailuvaltti!

Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search