5.4.2018

Muutoksen makuaKevät toi mukanaan suuria muutoksia perheellemme. Hoitovapaani päättyi ja palasin lähes kahden vuoden tauon jälkeen työelämään. Oli ihanaa aikaa olla pojan kanssa kotona ja kokea erilainen (tai tässä tapauksessa "tavallinen") äitiys. Pojan vieminen päiväkotiin tuntui haikealta, mutta samaan aikaan tiesin hetken olevan oikea. Nyt odotan innolla toukokuuta, joka on kauan kaivattu muuttokuukausi.

Viime aikoina raksalla on tapahtunut paljon vaikka järjestys ei olekaan ollut suunnitelmien mukainen. Suurin sekoittava tekijä on ollut laatoitusfirman epäammattimainen toiminta. Olimme nimittäin valinneet laatoitusten toteuttajaksi yrityksen, joka ilmoitti maaliskuussa (jolloin laatoitusten piti olla jo valmiit), ettei pystykään tekemään työtään työntekijän sairastapauksen vuoksi. Tuossa vaiheessa me olimme odotelleet ja joustaneet aikataulussa jo useamman viikon joten tieto vihastutti aika lailla. Hetken aikaa tuntui siltä, ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia saada taloa muuttokuntoon toukokuun loppuun mennessä, jolloin väliaikaisasunnosta on luovuttava. Tilanteeseen löytyi kuitenkin mainio ratkaisu, sillä aiemmin käyttämämme rakennusfirma (T:mi Kari Pahkamäki) lupautui hoitamaan laatoitukset. Yksi heidän projekteistaan oli viivästynyt ja siksi he pystyivät aloittamaan työt melkein saman tien. Onneksi!


Laatoitusten osalta tähän mennessä on valmistunut keittiön välitila ja toisen wc:n seinät sekä lattia. Välitilan laatoituksesta olen saanut kuulla pari kertaa valinneeni melko haastavan ladontamallin, mutta lopputulokseen olen kyllä todella tyytyväinen. Kalaruotoladonta tuo muuten yksinkertaisen valkoiseen keittiöön mielenkiintoisen kiintopisteen. Kaikki talomme laatat on hankittu jyväskyläläisestä Laatta Leevistä, jonka valikoima on todella monipuolinen.


Laattalattioiden lisäksi talomme lattiaksi tulee Wicandersin hydrocork. Keittiön, yhden makuuhuoneen ja olohuoneen lattiaan hydrocork on jo asennettu ja se vaikuttaa oikein onnistuneelta valinnalta. Itse asentaminen on esimerkiksi laminaattiin verrattuna hidasta ja mies onkin saanut naputella kumivasaralla lattioita paikoilleen jo kymmeniä tunteja. Itse lattiaan olemme todella tyytyväisiä ja uskon, että se sopii esteettömään kotiin loistavasti.

Keittiökalusteet on asennettu ja Festivon kylmiöpakastinkin on saatu nostettua paikalleen kahden miehen voimin. Pieniä juttuja keittiöstä vielä puuttuu, mutta suurin työ on jo tehty. Ihan vielä en pääse kaappeja täyttämään, mutta päässäni suunnittelen jo tulevaa järjestystä.
Kahdesta makuuhuoneesta löytyy Majvillanin ihanat tapetit ja kaksi odottelee vielä liisteröintiä. Veljeni toimivat tapetointimestareina ja jälki on kyllä huippuluokkaa vaikkei kumpikaan ole tapetointia suuremmin harrastanut. Läheisten apu on ollut meille projektin aikana korvaamatonta, sillä on paljon sellaisia hommia, joihin meillä ei vain kädet riitä. Esimerkiksi tapetointi pienten lasten kanssa olisi sellainen elämys, jonka jätän mielelläni väliin :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Tulin blogiinne ensimmäistä kertaa ja näyttää niin mielenkiintoiselta, että jään seuraamaan :) Mukavaa alkanutta kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Tervetuloa mukaan ja aurinkoista kevättä!

      Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search