20.3.2018

Kosketusvapaa wc-istuin


Voi sitä vaihtoehtojen määrää, mitä wc-istuimissa nykyään on. Valinta tuntui erityisen vaikealta, koska tulevaisuuden tilanteita ei ole helppo ennustaa. Alunperin suunnittelin seinäkiinnitteisiä istuimia jo ihan siivouksen näkökulmasta, mutta loppupeleissä kumpaankaan vessaan ei sellaista tullut. Ns. tavalliseeen vessaan seinäkiinnitteinen istuin ei ollut mahdollinen toiselle puolelle seinää tulevan suihkukokonaisuuden takia. Pyörätuolikäyttöön suunnitellun vessan olisi taas voinut varustaa seinäkiinnitteisellä istuimella, mutta sinne tulevat Svan Care Balance -tukikaiteet voi kiinnittää ainoastaan lattialle asennettavaan istuimeen. Niimpä seinäkiinnitteiset istuimet tippuivat pois listalta.

Valitsin lopulta molempiin vessoihin Ido Glow 64 Design-mallin. Glow-malleihin on nykyään saatavilla lisävarusteena Ido Glow Sensor huuhtelupainike, joka tulee tyttäreni käytössä olevan vessan istuimeen (ja myöhemmin mahdollisesti toiseenkin vessaan). Painiketta ei tarvitse koskettaa lainkaan vaan kädellä pyyhkäisy tunnistimen yli riittää. Ison huuhtelun saa hitaalla liikkeellä ja pienen puolestaan nopealla. Valittavissa on verkkovirtaan kytkettävä ja patterin avulla toimiva malli. Idon mallistossa on myös korkeampi istuinmalli Glow 62, johon sensor -toiminto on asennettu valmiiksi.


Älykkäitä wc-istuimia löytyy markkinoilta monenlaisia, esimerkiksi Geberitin AquaClean, joka on ns. pesu-wc. Hinta nousee näissä korkeaksi ja siitäkään syystä meidän kotiimme ei vielä tässä vaiheessa pesu-wc:tä tule. Tulevaisuudessa tilanne voi olla toinen.


Kuvat ja kaupallinen yhteistyö: Geberit Oy

2 kommenttia:

 1. Asensin kotiimme samat istuimet ja sensorin. Olihan niillä hintaa, mutta en kadu pätkääkään. Huuhtelu toiminto on todella näppärä ja pöntön rakenteen ansiosta se pysyy hyvin puhtaana. :)

  Mikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sensori on ihan käytännössäkin toimiva! En päässyt testaamaan sitä missään etukäteen, mutta kuulosti todella kätevältä :)

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search