14.3.2018

Joka paikan rattaat: Advance Mobility Independence Jogger
Erityisperheillä on usein haasteena löytää monikäyttöiset rattaat. Apuvälinerattaissa on monesti se ongelma, että istuma-asennon ollessa hyvä rattaat ovat muuten tosi kömpelöt eikä niillä pääse sujuvasti eteenpäin muualla kuin asfaltilla. Juuri tällaiset rattaat meillä on päiväkodilla eikä niitä tarvitse haaveillakaan pakkaavansa henkilöauton kyytiin. Halusimme kotikäyttöön kevyet rattaat, joilla voi käydä lenkillä hieman epätasaisemmassakin maastossa ja jotka voi myös ottaa mukaan vaikkapa lomareissulle.

Maliken lomalla pääsimme kokeilemaan Advance Mobility -merkkisiä rattaita, joita löytyy useampaa eri kokoa. Pienempi koko oli juuri sopiva, mutta rattaat olisivat jääneet pieniksi ensimmäisen kasvupyrähdyksen jälkeen. Koska kyseessä oli melko suuri investointi, päätimme hankkia seuraavan koon, jossa painoraja on 45 kg. Vielä tällä hetkellä rattaat ovat tyttärellemme aika reilut, mutta eipä tarvitse olla heti vuoden päästä hankkimassa taas uutta menopeliä.Vaikka rattaat ovat aika suuret, ne menevät kuitenkin kohtuullisen pieneen tilaan ja ennen kaikkea helposti. Istuimen alla olevia keltaisia hihnoja vetämällä rattaat taittuvat kahtia eikä mitään tarvitse purkaa eikä irroittaa. Istuimen alta löytyy myös pieni säilytyskori, joka saisi mielestäni olla tilavampi.

Kaiken kaikkiaan Independence Joggerit ovat jämäkät, mutta silti kevyet työntää. Niitä voi käyttää sekä kävellessä että juoksulenkeillä eikä kuoppainenkaan maasto ole ongelma. Kuomu on näppärä varuste, jonka saa halutessaan taitettua kokonaan pois edestä.

Harmikseni kuulin, että Independence Joggereiden valmistus on lopetettu joten kovin kauaa niitä ei ole enää saatavilla. Tällä hetkellä rattaita löytyy vielä Minimaratonin valikoimista. Hinta on suolainen (1120 €) niin kuin apu- ja toimintavälineissä yleensä, mutta hankintaan voi hakea tukea joko vammaispalveluista tai erilaisilta säätiöiltä. Me saimme rattaisiin apurahan Vamlasilta, jolla on vuosittain kaksi hakuaikaa: keväällä ja syksyllä.

Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search