19.12.2017

Sesam aukene! - oviautomatiikan taikaa


Olipa jännittävää päästä ensimmäistä kertaa kokeilemaan, miten ulko-ovien automatiikka toimii. Pienen pientä kaukosäätimen nappia kevyesti painamalla lukitus ja ovi tosiaan aukeavat ja sulkeutuvat itsestään. Molemmin puolin ovea olevat turvasensorit pitävät huolen siitä, etteivät ovet mene kiinni jos joku tai jokin on välissä. Tuntuu suorastaan liian helpolta!

Pääoven ja kodinhoitohuoneen ulko-ovissa on Abloyn oviautomatiikka, jonka asennuksesta vastasi K-S Lukkomestarit. Ovien ulkopuolella automatiikasta näkyy ainoastaan oven yläreunassa oleva turvasensori. Sisäpuolella koneisto on melko massiivinen, mutta toisaalta niin korkealle ei tule juuri tuijoteltua. Oven karmien viimeistely on sisällä vielä kesken joten teipit ja johdot eivät todellakaan tule jäämään esille kuvassa näkyvällä tavalla. Myöskään sisälle tulevat mikroaaltokytkimet eivät ole vielä paikoillaan vaan ne asennetaan sitten, kun seinät on saatu maalattua. Mikroaaltokytkinten avulla ovet avataan sisäpuolelta heilauttamalla kättä kytkimen edessä.

Varsinkin apuvälineitä käyttäville oviautomatiikka sujuvoittaa arkea merkittävästi. Aukeavaa ovea ei tarvitse väistää eikä yrittää sulkea ovea pyörätuolista kurkottelemalla. Oviautomatiikasta hyötyvät kuitenkin muutkin perheenjäsenet, sillä vaikkapa kantamusten kanssa on huomattavasti helpompi liikkua, kun kasseja ei tarvitse laskea välillä maahan. Suosittelen lämpimästi tutustumaan oviautomatiikan mahdollisuuksiin.


Kaupallinen yhteistyö: Abloy

Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search