30.12.2017

Hurja vuosi takana, loppusuora häämöttää


Mietin, millä sanalla kuvaisin kulunutta vuotta ja hurja oli keksimistäni paras. Muita vaihtoehtoja oli mm. raskas, epätodellinen ja kaoottinen. Vähän positiivisemmasta näkökulmasta katsottuna sopivia adjektiiveja voisivat olla vaikkapa mieletön, ikimuistoinen ja opettavainen. Rehellisesti sanottuna ensimmäiset vaihtoehdot ovat kuitenkin lähempänä totuutta.

Kun rakennusprojekti käynnistyi vanhan talon purkutyöllä, emme tienneet, mitä kaikkea olisi edessä. Osasimme kuvitella osittain, minkälainen urakka rakentaminen olisi, mutta todellisuus oli silti moninkertaisesti raskaampi. Yritimme suunnitella, ennakoida ja budjetoida parhaamme mukaan, mutta siitä huolimatta vastaan on tullut lukemattomia yllätyksiä, joihin emme osanneet varautua. Sellaista rakentaminen varmasti onkin, kun kyseessä ei ole avaimet käteen -talo. Satojen yksityiskohtien huomiointia yhtälössä, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ja kun kodista halutaan vielä esteetönkin, on palloja ilmassa yhtäaikaa enemmän kuin meillä on käsiä.

Kaikesta huolimatta talo on pystyssä ja sisältäpäinkin se alkaa vähitellen muistuttaa kotia vaikka hommia on vielä paljon. Edessä on muutaman kuukauden loppurutistus ja sen jälkeen muutto uuteen osoitteeseen. Ja kyllä sitä on jo odotettukin.

Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search