22.11.2017

Melkein kuin koti
Pari viikkoa sitten raksalla saavutettiin tärkeä virstanpylväs, kun taloon saatiin lämmöt päälle. Nyt pakkasten suhteen ei ole enää paniikkia ja lattiakin pääsee kunnolla kuivamaan. Tilasimme maalämpöpumpun, varaajan ja ilmanvaihtokoneen suoraan Suomen Maalämpötukusta ja saimme laitteet nopeasti työmaalle. Jossain vaiheessa harkitsimme myös ilmalämpöpumppua viilentämään taloa kesäisin, mutta päätimme kuitenkin katsoa ensin, onko viilentämiselle käytännössä tarvetta.


Syksyn ja alkutalven aikana taloon on pystytetty väliseinät ja liukuovien rungot on saatu paikoilleen. Keittiön ja kosteiden tilojen ulkoseinät on koolattu, ja väliseinät on levytetty toiselta puolelta. Talon ulkopuolella räystäskourut, kattoturvatuotteet ja osa valoista on asennettu ja viimeisetkin nurkkalaudat on näperretty valmiiksi.

Vaikka talo tuntuu valmistuvan verkkaiseen tahtiin, on kesästä tultu jo pitkälle. Lähiaikojen suunnitelmissa on sähkökaapelien vetäminen ja seinävahvikkeiden asentaminen mm. kalusteiden ja tukikahvojen kiinnitystä varten. Liukuovikoneistojen saavuttua vuorossa olisi niiden asennus ja sen jälkeen seinien levytyksen viimeistely. Tällä viikolla olohuoneen seinä saa ylleen hirsipaneelin ja sitten minulle olisi luvassa taas maalaushommia."Millon me muutetaan?" 

Tämä kysymys on heitetty ilmaan useita kertoja, mutta tarkkaa vastausta ei vielä ole. Jouluksi kotiin -haaveesta olemme luopuneet ja todenneet, että muutto menee ensi vuoden puolelle. Innokas pakkaajasakki olisi jo valmiina, mutta raksapaku saa vielä hetken aikaa odotella muuttokäyttöön valjastusta. 


2 kommenttia:

  1. Hei! Minkä värinen tuo teidän katto on? Onko vaaleanharmaa RR21? Tsemppiä sisätöiden tekoon, meillä on urakka vasta perustusvaiheessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Katto on tumman harmaa RR23. Tsemppiä teillekin projektiin! Kyllä se talo sieltä nousee :)

      Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search