31.10.2017

Moderni pyörätuoliluiska ei jäädy eikä luistaPääoven luiska saatiin viime viikolla valettua. Helpottaa kummasti raksalla käymistä, kun rattailla ja pyörätuolilla pääsee nyt rullaamaan suoraan talon sisälle! Täysin valmis luiska ei vielä ole, sillä se saadaan laatoitettua kelien puolesta vasta ensi keväänä. Silti on mukava huomata, kuinka talosta alkaa vähitellen muodostua esteetön kokonaisuus.

Luiskan suunnittelu oli yllättävän monimutkainen projekti ja matkan varrella vastaan tuli monia pohdinnan paikkoja. Tiivistetysti luiskaa tehdessä kannattaa pitää mielessä ainakin seuraavat seikat:

  • tasainen, kova ja luistamaton pinta
  • korkeintaan 8 % kaltevuus
  • puhtaana/kuivana pito katoksen tai lämmityksen avulla
  • riittävä valaistus
  • turvallinen kaide
Pääoven luiskalla on pituutta 5,5 metriä ja kaltevuus on juuri sallitun rajoissa, eli noin 8 %. Mielellämme olisimme tehneet luiskasta loivemman, mutta pihalla ei ollut tilaa pidemmälle luiskalle. Talvea ajatellen luiskaan asennettiin sähkölämmityskaapelit, joiden avulla se saadaan pidettyä sulana pakkasillakin. Luiskan pintaan tulee tummanharmaa Pietra Vals Graphite Grip -laatta, joka löytyi Laatta Leevin valikoimista. Laatta kuuluu R11-karheusluokkaan ja on todellakin tarpeeksi karhea. Saman luokan sisälläkin laatoissa on suuria eroja, joten kannattaa käydä itse testaamassa pintoja laattaliikkeessä.

Turvallisuuden näkökulmasta luiskan (ja koko terassin) reunaan tulee ensi vuoden aikana kaide. Suunnitelmissamme on hankkia kotimaisen Finn-Tiian alumiinikaide, joka on helppohoitoinen ja pitkäikäinen valinta. Koko luiska valaistaan katokseen upotettavilla led-valaisimilla, jotta vaarallisia katvealueita ei jää lainkaan.


Luiskan pintaan tulee Pietra Vals Graphite 30x60 Grip -laatta


Alumiinikaide tekee luiskasta turvallisen (Finn-Tiia)

Pääsisäänkäynnin oveen tulee Abloyn oviautomatiikka. Kunhan ovikoneistot saapuvat, K-S Lukkomestareiden pojat käyvät asentamassa ne paikoilleen ja sitten pääsemme testaamaan, miten automatiikka käytännössä toimii.


Kaupallinen yhteistyö: Laatta Leevi, Finn-Tiia, Abloy

Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search