10.8.2017

Pysäyttävä ja voimaannuttava maalaus
En ole taideasiantuntija enkä ole aikaisemmin omistanut juurikaan taidetta. Viimeisen vuoden aikana olen kuitenkin tutustunut Keltaisen keinutuolin Virpi Mäkisen töihin, joita löytyy niin asuntomessukohteista kuin lukuisten sisustusbloggaajien kodeista. En yhtään ihmettele suosiota, sillä Virpin maalaukset ovat hätkähdyttävän kauniita.

Omassa arjessa tulee välillä vastaan hetkiä, jolloin pitää hengittää rauhallisesti tai piipahtaa ulkona raittiissa ilmassa. Hetkiä, jolloin toivoisi olevansa jossain muualla tai elämässä, joka olisi ottanut tietyssä vaiheessa hieman eri suunnan. Moni erityislapsen vanhempi on kuullut vertauskuvallisen tarinan kauan odotetusta Italian matkasta, joka vaihtuu ilman ennakkovaroituksia aivan toisenlaiseen matkakohteeseen. Samanlainen totuttelu ja opettelu meillä oli edessä, kun suunniteltu elämä lähtikin synnytyksen aikana aivan uudenlaiselle reitille. Niin vain siihenkin elämään on sulauduttu ja tehty siitä niin hyvä kuin on osattu. Silti aina joskus tulee mietittyä, miten asiat olisivat voineet olla tai murehdittua tulevia käänteitä. Näitä hetkiä varten halusin kotiimme maalauksen, joka pysäyttäisi huomaamaan, että meillä on asiat aika mukavasti. Maalauksen, jota katsoessa tulisi sellainen olo, että yhdessä selviämme mistä tahansa.

Virpi tekee maalauksia tilaustöinä asiakkaan omien toiveiden pohjalta. Hän loihtii tarinat eläviksi joko perinteiselle pohjalle tai akustiikkalevylle. Meidän maalauksemme sattui löytymään valmiina verkkokaupasta ja tiesin heti sen nähdessäni, että se ripustetaan olohuoneemme seinälle. Kuinka ollakaan, maalauksen nimi oli Voimaa! 100 x 150 cm rouhea taulu on upea kokonaisuus ja täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kiitos Virpille ainutlaatuisesta maalauksesta. En malta odottaa, että pääsen näkemään sen valmiin kodin seinällä.  

Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search