11.7.2017

Tyttö, pyörätuoli ja ikioma huoneHuoneeseen tulee Majvillanin Confetti-tapetti (Majvillan)

Tyttäremme makuuhuone on kooltaan 15,5 neliötä. Siihen kuuluu lisäksi 2,5 neliön vaatehuone sekä 3,9 neliön wc, jonne on suora kulku myös meidän vanhempien makuuhuoneesta. Halusimme sijoittaa huoneet tällä tavalla, jotta meidän on tarvittaessa helppo käydä auttamassa häntä esimerkiksi yöllä. Jättämällä wc:n molemmat liukuovet auki huoneeseen saadaan suora yhteys, mikä on kätevää vaikkapa silloin, kun hän on sairaana. Ovet sulkemalla molempiin huoneisiin saadaan oma rauha.


Riittävän suuren koon ja sijainnin lisäksi huoneessa on panostettu säilytystilaan, joka suunniteltiin yhdessä Puustellin kanssa. Erilaisia apuvälineitä on paljon ja ne halutaan saada pois edestä ja näkyvistä silloin, kun niitä ei tarvita. Suurempien apuvälineiden säilytystä varten vaatehuoneen oikeaan laitaan on jätetty tyhjä tila vaatetangon alle. Myös hyllytilaa löytyy paljon sekä vaatehuoneesta että liukuovikomerosta. Läheskään kaikille hyllyille tyttäremme ei ylety, mutta toisaalta on paljon tavaroita, joita ei joka päivä tarvita eikä hän saisi muutenkaan otettua yksin suuria tai raskaita tavaroita.

Liukuovikomerossa ajatuksena oli tehdä alaosasta helppokäyttöinen nimenomaan pyörätuolista käsin. Vaatetanko on ulosvedettävä ja laatikot liukuvat kevyesti ulos. Vaatehuoneessa on hyllytilaa myös alaosassa ja nämä hyllyt on sijoiteltu nimenomaan vasenkätistä asukasta silmällä pitäen. Nurkkahyllyihin tulee led-valaistus jotta nurkka ei jää pimeäksi.

Huoneen kaikki ovet ovat Liunen automatisoituja liukuovia. Itse huoneen ja vaatehuoneen kulkuaukot ovat 1210 mm leveitä ja wc:n ovet 1010 mm leveitä. Ovet avataan ja suljetaan painonapista tai kaukosäätimestä, joka on kiinnitetty pyörätuoliin. Myös ikkunoihin tulevat pimentävät rullaverhot toimivat moottorilla, jolloin ne voidaan avata ja sulkea painonapista.

Sähköpöytä on helppo säätää pyörätuolille sopivan korkuiseksi (Modeo)

Uusia huonekaluja emme juuri huoneeseen hanki, ainakaan alkuvaiheessa. Sänky, yöpöytä, säkkituoli, hyllykkö ja sisustustavarat lähtevät mukaan vanhasta kodista. Hankintalistalla on ainoastaan sähköpöytä, jonka työskentelykorkeuden saa säädettyä pyörätuolille sopivaksi. 


Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search