25.8.2017

Miltä talo näyttää ja miten meillä menee?Tässä vaiheessa projektia voi jo sanoa, että rakentaminen alkaa ottaa lujille. Totaalinen kyllästyminen on tullut vastaan jo monta kertaa, mutta aina siitä on päästy yli. Näkyvät edistysaskeleet ja pienet tauot auttavat kummasti raksalla rähjääntynyttä rakentajaperhettä jaksamaan kohti muuttovalmista kotia.

Viime aikoina talossa on saatu paikoilleen mm. Profinin lasiliukuseinä ja ilmastointiputket. Myös terassi on jo hyvällä mallilla ja pyöreät ikkunatkin ovat kotiutuneet korkeuksiinsa. Nurkkalautojen asentamisen jälkeen talo alkaisi näyttää ulkopuolelta melko valmiilta. Sisäpuoli onkin sitten oma lukunsa.Lähiaikojen suunnitelmissa on räystäskourujen asentaminen, ikkunoiden eristäminen ja tippapeltien paikoilleen laitto. Työlistalta löytyy myös sisäkaton höyrysulku ja koolaus. Syyskuussa saamme näillä näkymin välikattoon puhallusvillan ja sen jälkeen taloon voisikin (vihdoin!) laittaa lämmöt päälle.

Näin ensikertalaisena rakentajana täytyy sanoa, että talon valmistumisessa on käsittämättömän monta vaihetta. Itse olisin jo kauan aikaa sitten halunnut sisäseinät pystyyn jotta talo alkaisi sisäpuoleltakin tuntumaan enemmän kodilta kuin rakennustyömaalta, mutta asiat on tehtävä oikeassa järjestyksessä.  Emme ostaneet muuttovalmista talopakettia vaan teemme mahdollisimman paljon itse ja käytämme tarpeen mukaan hommissa rakennusmiehiä. Syy tähän on yksinkertaisesti budjetti. Muuttovalmis koti säästäisi takuulla stressiltä, mutta myös maksaisi niin paljon enemmän, ettei meillä olisi siihen tällä tontilla varaa. Siksi valmistumistahti on hieman hitaampi, mutta lopputulos varmasti aivan yhtä ihana - ja sen ajatuksen yritämme pitää matkan varrella mielessä. 

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä rakennusprojektiin! Uskon, että ottaa jo koville! Hitaasti hyvä tulee, vai miten se sanonta meni :) Näyttää todella kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä me sinnitellään vielä muuttopäivään asti :)

   Poista
 2. Hei! Kysyisin tuosta teidän ulkomaalista, minkä merkkisellä maalilla talo on maalattu ja mikä on sävy? Oletteko olleet tyytyväisiä maaliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Maali on Tikkurilan Vinha ja sävy paperi f497. Tähän asti ollaan ainakin oltu siihen tyytyväisiä :)

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search