12.7.2017

Erityisperheen erityistä elämää
Emme istu valmiiseen muottiin. Emme mahdu tavalliseen autoon. Elämä ei solju totuttujen virstanpylväiden mukaan. Pitkiä katseita ja hämmästeleviä ilmeitä saamme todistaa harvase päivä.

Silti iso osa ihmisistä suhtautuu erityisperheeseen positiivisesti, iloisesti kummastellen ja erikoisia liikkumisen välineitä ihmetellen. Tytär on tärkeä osa päiväkotiryhmäänsä ja tuppaa tulemaan ruokasalista aina myöhässä, koska matkalla pitää pysähtyä höpöttelemään tuttujen kanssa. Hän jää mieleen, valloittaa, voittaa sydämet puolelleen. Ilman häntä monien päivä olisi sielläkin tylsempi.

Erityisyys tuo arkeen huolia ja haasteita. Joka paikkaan pitää ottaa mukaan apuvälineitä - päättää, mitkä ovat niitä tärkeimpiä, sillä kaikki eivät kyytiin sovi. Suksiboksi ei ole katolla kesät talvet vain siksi, että olisimme innokkaita hiihtäjiä. Erityisyys tuo kuitenkin elämään myös jotain aivan ainutlaatuista. Ihmisiä, jotka muuten jäisivät kohtaamatta. Onnistumisen hetkiä, joita moni ei edes huomaisi. Mausteita, joita ilman matkanteko maistuisi laimealta.

Nämä perhekuvat on otettu uuden kodin lähistöllä, Muuratsalon rannoilla. Hullu projekti erityisperheelle lähteä rakentamaan taloa pienten lasten kanssa. Mutta meidän sopassamme saa olla makua. 

Kuvat: Joel Jyrinki

2 kommenttia:

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search