1.6.2017

Testissä kylpytuoli Splashy

Meillä on ollut parin kuukauden ajan käytössä uusi kylpytuoli Splashy. Firefly by Leckeyn valmistama kylpytuoli tuli markkinoille helmikuussa - juuri, kun olin etsimässä tyttärelleni istuinta tulevaan kylpyammeeseemme. Splashy vaikutti heti hyvältä vaihtoehdolta ammeeseen, mutta kiinnostuin myös muista käyttömahdollisuuksista. Meillä ei ole ollut vielä minkäänlaista suihkutuolia ja talon valmistumista odotellessa Splashy asustaakin suihkussa. Kannettavan ja kevytrakenteisen istuimen parhaita puolia on mielestäni monikäyttöisyys. Ammeen ja suihkun lisäksi Splashyn voi siirtää vaikkapa uima-altaaseen tai rannalle. Koska kodissamme on jo aivan riittävästi apuvälineitä, arvostan istuimen monipuolisia ominaisuuksia.

Miltä Splashy sitten käytännössä vaikuttaa? Lyhyesti sanottuna mainiolta. Istuimen materiaali oli tuntoyliherkän lapsen äidille positiivinen yllätys. Splashyn pintamateriaali (eli meidän tuolissamme pinkki osa) on todella pehmeää muovia. Niin pehmeää, että sormella painettaessa pintaan jää jälki (ei tosin pysyvä). Oli ihana huomata, ettei tytön tarvitse jännittää tuolissa istumista, mikä on ollut ongelmana monissa muissa istuimissa.
Toinen loistava ominaisuus on istuinkulman säädettävyys. Tuolissa on kallistettava selkänoja, jonka saa 26 eri asentoon ja vieläpä helposti. Selkänojan takapuolelta avataan keltainen läppä, jonka jälkeen nappia painamalla selkänojan voi liu'uttaa haluttuun kulmaan. Noja lukitaan sulkemalla läppä. Myös vyöt saa mukautettua lapsen tuen tarpeen mukaan. 5-pistevyöt ovat hyvät silloin, kun tukea tarvitaan enemmän, mutta ne saa tarvittaessa muutettua 3-pistevöiksi. Meillä Splashyä on toistaiseksi käytetty vain 5-pistevöillä, mutta kokeilemme varmasti myös kevyempää ratkaisua.

Etukäteen mietin, onko Splashy tarpeeksi tukeva, mutta huoli oli onneksi turha. Vaikka Splashy on kevyt, pohjassa olevat kuusi imukuppia pitävät sen kiinni lattiassa. Myös istuimen alusta tekee siitä vakaan ja turvallisen. Rantakassiin Splashy ei valitettavasti mahdu kokonsa puolesta sujahtamaan, mutta autoon se on kevyt napata mukaan jos haluaa nauttia läiskyttelystä rantavedessä. Tulevaisuuden kehitysidea voisikin olla helpompi kasattavuus, joka mahdollistaisi istuimen vaivattoman kuljettamisen paikasta toiseen.

Vaikka Splashy on ollut meillä käytössä melko lyhyen ajan, olen siihen todella tyytyväinen. Aivan kaikkia ominaisuuksia emme ehkä ole osanneet vielä hyödyntää, mutta opettelemme lisää matkan varrella. Loppuvuodesta pääsemme testaamaan Splashyä kylpyammeessa ja kirjoittelen sitten niistä kokemuksista lisää. Suomessa Splashyä myy EN-Apuvälineet, josta kannattaa pyytää lisätietoja jos jokin asia askarruttaa.
Kaupallinen yhteistyö: Firefly by Leckey

2 kommenttia:

  1. Aika pirtsakan värinen :-) Ja kätevänoloinen tuoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytön lenpiväri :) Ja on kyllä näppärä ja monikäyttöinen.

      Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search