18.6.2017

Miten esteettömästä kylpyhuoneesta voi saada ylellisen kotikylpylän?


Esteettömästä kylpyhuoneesta tulee helposti mieleen kolkko laitosympäristö: valkoisia tukikahvoja, muovisia jakkaroita ja kliinisiä laattaseiniä. Muttei esteettömän kylpyhuoneen tarvitse oikeasti näyttää siltä. Kokonaisuudesta voi saada aivan yhtä tyylikkään kuin mistä tahansa kylpyhuoneesta ja jopa tyylikkäämmän, modernin kotikylpylän.

Meidän kylpyhuoneemme suunnittelu lähti oikeastaan liikkeelle Hansgrohen Unica Comfort / Raindance Select -suihkusetistä. Sain vinkin tästä uudesta tuotteesta, joka vaikutti loistavalta vaihtoehdolta juuri esteettömään kylpyhuoneeseen. Suihkusettiin kuuluu 1,1 metriä pitkä suihkutanko lisätartuntakahvalla ja säilytyshyllyllä sekä Raindance Select S 120 3jet käsisuihku. L-mallisessa suihkutangossa on vaakasuuntainen tartuntakahva, josta ylettyy ottamaan tukea myös pyörätuolista käsin. Tartuntakahvan päästä löytyy lisäksi säädettävä suihkupidike, jossa käsisuihku on oikealla korkeudella istualtaan peseytyville. Kahvan irrotettavassa hyllyssä pesutarvikkeet ovat sopivasti käden ulottuvilla. 25 mm paksun tangon ja seinän välissä on runsaasti tilaa joten metallitangosta saa hyvän otteen. Normaalia tukevamman kiinnityksen (TÜV-testattu 200 kg vedolla) ansiosta suihku on taatusti turvallinen.

Käsisuihkussa on valittavina kolme erilaista suihkumuotoa: pehmeä ilmalla rikastettu sadesuihku, virkistävä suihku ja hierova suihku. Tuntoherkällekin peseytyjälle löytyy siis varmasti sopiva vaihtoehto. Suihkumuoto vaihdetaan kätevästi käsisuihkussa olevaa nappia painamalla joten kurkottelun voi unohtaa vaikka peseytyisi istualtaan.


 Unica Comfort esittelyvideo


Valitsimme suihkukokonaisuuteen myös Raindance E 240 Air 1jet yläsuihkun, Axor Citterio E suihkumoduuleista tehdyt sivusuihkut sekä Axor One termostaatin. Perinteiseen suihkuun tottuneena moderni ja helppokäyttöinen termostaatti oli minulle aivan uusi tuttavuus. Piiloasenteisessa termostaatissa on suuret painikkeet, joilla suihkut avataan ja suljetaan. Painikkeilla voi siis valita tuleeko vesi yläsuihkusta, sivusuihkuista vai käsisuihkusta. Käyttö onnistuu helposti vaikkapa kämmenellä tai kyynärpäällä jos kädet ovat saippuassa. Yhdellä termostaatilla voi ohjata kolmea eri suihkua, mutta saatavilla on myös yhden ja kahden suihkun ohjaamiseen tarkoitetut mallit.
 Kylpyhuoneeseemme tulee kiinteä suihkupenkki peseytymistä helpottamaan (Hansgrohe)


Kylpyhuoneen tunnelman kannalta laatoitus on keskeisessä roolissa. Löysimme Laatta Leeviltä seiniin Terratintan Stonemarble White Satin -laatan koossa 60 x 60. Myös kiinteä suihkupenkki laatoitetaan tällä ylellisen kauniilla, marmorin kaltaisella laatalla. Lattialaataksi tulee tummanharmaa Betongreys Cold Cinque  60 x 60 -kokoinen laatta, joka on sopivan karhea turvallisen liikkumisen takaamiseksi. Sama laatta tulee myös saunaan pienemmässä (15 x 15) koossa. Koska haluamme kylpyhuoneen lattiasta mahdollisimman tasaisen, sijoitamme suihkupenkin viereen Unidrainin linjalattiakaivon. Näin kaatoa ei tarvitse tehdä neljästä suunnasta vaan lattia voidaan valaa yksisuuntaisella kaadolla. Linjalattiakaivo tuo kylpyhuoneeseen modernia ilmettä perinteiseen lattiakaivoon verrattuna ja mahdollistaa suurikokoisten lattialaattojen käytön. 


 Terratinta Stonemarble White Satin (Laatta Leevi)

Betongreys Cold Cinque (Laatta Leevi)


Unidrainin linjalattiakaivo Anniversario-ritilällä (Unidrain)
Kylpyammekokonaisuus 

Kylpyammeesta kirjoittelinkin jo aiemmin. Svedbergsin Z170 kulma-amme saa seurakseen Hansgrohen Metris yksiote amme- ja suihkuhanan,  Raindance Select S 120 3jet käsisuihkun sekä Logis tartuntakahvan. Kylpytuoli Splashy meillä on ollut käytössä jo pari kuukautta ja kokemuksista voi lukea lisää täältä. Erillistä suihkutuolia kylpyhuoneeseen ei ainakaan tässä vaiheessa tule, koska Splashyn voi siirtää näppärästi myös suihkuun.


Kaupallinen yhteistyö: Hansgrohe, Laatta Leevi, Firefly by Leckey

2 kommenttia:

  1. Melkoinen kylpyhuone teille on tulossa! Ei tuo ainakaan sairaalan kylppäriä muistuta, se on varma :-)

    VastaaPoista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search