30.6.2017

Esteetön kodinhoitohuone: käytännöllisiä ratkaisuja ja aavistus itämaista tunnelmaaNäin päiväkodin kesälomakaudella blogissa on hiljaisempaa vaikka raksalla hommat etenevät. Kahden lapsen kanssa kirjoitteluun ei oikein jää aikaa vaan yritän saada päivät rullaamaan ja ennättää välillä talolle maalailemaan. Tässä vaiheessa ajattelin kuitenkin näyttää, minkälaiseksi tuleva kodinhoitohuone on muotoutunut.

Puustellin kuvista saa hyvän käsityksen tilan kalusteista. Toiselle seinälle tulee korkeat kaapit, joissa säilytetään mm. likapyykkiä. Kaapit ovat kätevästi pesukonetta vastapäätä. Samalla seinällä korkeiden kaappien kanssa on pukeutumispenkki ja sen yläpuolella pienet kaapit, joihin voi säilöä vaikkapa pyyhkeitä.

Vastakkaisen seinän kalusteita hiottiinkin sitten pidempään. Halusin saada kodinhoitohuoneeseen pyörätuolille sopivan työtason ja lopulta siihen päätettiin yhdistää pyykinkuivaus. Kuvan vasemmassa reunassa olevan työtason kaikissa laatikoissa (ja kapeassa sivukaapissa) onkin kiinteät pyykinkuivaustelineet, jotka eivät ole tiellä silloin, kun tasoa halutaan käyttää muihin hommiin. Lisäksi tason yläpuolelle tulee kiinteät tangot, joissa voi kuivata isompaa pyykkiä.

 Kurasyöppö, hana kuraharjalla, älykäs pesukoneventtiili sekä kiinteät pyykinkuivaustelineet
(Kavika, Oras, Puustelli/Kalustetukku)


Kodinhoitohuoneen ulko-ovesta kuljetaan myös pyörätuolilla ja siksi halusimme ehdottomasti ulko-oven läheisyyteen kurasyöpön. Siinä pyörätuolin ja vaikkapa likaiset lenkkarit voi puhdistaa helposti käyttämällä kuraharjaa, joka löytyy pesualtaan yhteydestä. Toisen suuremman kurasyöpön sijoitamme eteiseen, jonka kautta pyörätuolilla liikutaan eniten. Muita olennaisia asioita kodinhoitohuoneessa ovat korkeammalle nostettu pyykinpesukone sekä kuivauskaappi, joka toimii hyvin aktiivisessa lapsiperheessä.


Lattia- ja seinälaatat sekä Siparilan roiskevesisuojattu sisustuspaneeli (Laatta Leevi/Siparila)


Kodinhoitohuoneen lattiaan tulee upea Vives Provenzal Cameley Sombra-laatta, joka löytyi Laatta Leeviltä. Ihastuin laatan palapelimaiseen muotoiluun, josta tulee hieman itämaista tunnelmaa. Pesualtaan taakse valitsin yksinkertaisen, fasettihiotun Zola Blanco-laatan. Seinien materiaalia piti miettiä pidempään, koska kurasyöpöllä pestessä vettä voi roiskua seinillekin. Ratkaisu löytyi paikallisen Siparilan valikoimista. Heillä on kauniita, kotimaisia sauna- ja sisustuspaneeleja sekä roiskevesisuojattuja paneeleita kosteisiin tiloihin. Puhtaan valkoisen Struktuuri 176-paneelin luonnollinen pinta sopii kauniisti yhteen hirren kanssa. Joskin mietin vielä, toisiko helmiäisharmaa paneeli muuten melko valkoiseen tilaan lisää särmää.


Kaupallinen yhteistyö: Kavika, Laatta Leevi, Siparila

4 kommenttia:

 1. On hyvän näköinen kokonaisuus. Hyvä, ajan kanssa tehty suunnittelu, ns. piilojuttujen käyttö tuo varmasti hyviä,helpottavia,toimivia ja sujuvia ratkaisuja.
  Tekisin samoja hienoja juttuja jos rakentaisin taloa.

  VastaaPoista
 2. Kieltämättä suunnitelma muuttui matkan varrella, kun alkoi oikeasti miettimään tilan käyttöä käytännön kannalta. Ensimmäinen versio olisi ollut epäkäytännöllinen, mutta tähän olen tyytyväinen. Ylipäätään talon suunnittelussa on tullut monessa kohtaa luonnoksiin muutoksia, kun huoneita on ryhtynyt ajattelemaan erilaisista käytännön tilanteista käsin. Niin olisi kannattanut toimia heti ensimmäisestä pohjapiirrosversiosta lähtien.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo lattialaatta! Tekee varmasti huoneesta persoonallisen näköisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän siitä niiin paljon! Luonnossa on vielä paremman näköinen kuin kuvassa.

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search