26.5.2017

Veden- ja iskunkestävä Hydrocork esteettömän kodin lattiaksi

Esteettömässä kodissa lattiamateriaalin valinta on yksi keskeisimmistä päätöksistä, kun puhutaan sisätiloista. Lattian tulee olla tasainen, luistamaton ja ennen kaikkea kestävä, koska apuvälineiden vuoksi lattia joutuu jatkuvasti kovalle koetukselle. Lisäksi ainakin meillä tavaroita tippuu tiuhaan tahtiin, mikä asettaa lattialle korkeat vaatimukset.

Pähkäilimme lattiavaihtoehtoja pitkään ja luovuimme lopulta parketista, koska haluamme lattian näyttävän hyvältä vielä vuosienkin päästä. Emme halua joutua jatkuvasti varomaan mahdollisia kolhuja tai lattialle läikkyvää vettä vaan rapatessa pitää saada roiskua - varsinkin lapsiperheessä. Näiden mietteiden tuloksena päädyimme valitsemaan kotimme lattiaksi Wicandersin Hydrocorkin.

Hydrocork on vedenkestävä materiaali, joka soveltuu helppohoitoisuutensa ansiosta kodin kaikkiin kuiviin tiloihin. Sitä voidaan käyttää myös keittiössä ja eteisessä, sillä komposiittikorkista valmistettu runko ei turpoa joutuessaan kosketuksiin veden kanssa. Meidän talossamme Hydrocork asennetaan kaikkiin makuuhuoneisiin, olohuoneeseen, keittiöön ja aulaan. Muihin tiloihin tulee laattalattia.


 Hydrocork Linen Cherry (Wicanders)

6 mm:n paksuinen Hydrocork on iskunkestävä ja se sopiikin hyvin myös julkisiin tiloihin, joissa lattian tulee kestää kovaa kulutusta. Kotikäytössä Hydrocorkilla on 25 vuoden kulutustakuu, mikä kertoo paljon lattian kestävyydestä. Itse testasin kestävyyttä mm. iskemällä näytepalan pintaan sakset, koska halusin nähdä, rikkoutuuko pinta. Eikä muuten rikkoutunut.

Hydrocork-mallistosta löytyy 14 erisävyistä puukuosia. Meidän kotiimme valitsimme Linen cherryn, joka on kauniin huurteinen, vaalea puunsävy. Esitteessä sävyt näyttävät hyvin erilaisilta kuin luonnossa joten kannattaa käydä katsomassa näytepaloja jälleenmyyjillä. Suomeen Wicandersin korkkilattioita maahantuo Korkkitrio.

Kaupallinen yhteistyö: Korkkitrio

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen lattia! Ihan vieras tuo Hydrocork minulle. Ilmeisesti aika uusi tuote?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hydrocork on käsittääkseni melko uusi lattiamateriaali. Vinyylikorkkejahan on ollut markkinoilla pitkään, mutta vedenpitävyys on uusi juttu.

   Poista
 2. Siistin näköinen sävy. Paljonko on neliöhinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 59 euroa / neliö on suositushinta. Aina kannattaa tietysti pyytää tarjous, varsinkin jos on kyse suuremmasta määrästä.

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search