4.4.2017

Seinätuolista ratkaisu eteisen pukeutumis- ja pukemisongelmiin
Eteinen ja pukeminen. Siinä kaksi ikuista murheenkryyniä. Esteettömän eteisen pitäisi olla tilava ja helppokulkuinen, mutta silti myös pukemisen ja riisumisen tulisi onnistua näppärästi. Itse istun mielelläni, kun laitan kenkiä jalkaan, ja lapsen pukeminen on seisovaltaan kaikkea muuta kuin ergonomista. Pähkäilin pitkään, miten saamme järjestettyä eteiseen välttämättömän istumapaikan, joka ei kuitenkaan tuki tilaa. Pyörätuolilla pitää päästä kulkemaan sujuvasti ja siinä mielessä penkki olisi huono idea. Ratkaisuksi löytyi seinätuoli, joka taittuu pois edestä silloin, kun sitä ei tarvita. Kätevää eikö vain?

Seinätuoleja löytyy useammankin yrityksen valikoimista, mutta laadukasta tuotetta etsiville suosittelen kotimaista Tualia. Tualit valmistetaan männystä tai tammesta (erikoistilauksesta myös muusta puusta) ja valkovahattu versio sopii monenlaiseen sisustustyyliin. Eteisen lisäksi Tualia voi toki käyttää myös muissa tiloissa. Seinätuoli korvaa jakkaran erilaisissa tilanteissa ja toimii myös tavaroiden laskupaikkana. 200 kiloon saakka kestävyyden suhteen ei pitäisi olla ongelmia jos vain seinä on tarpeeksi vankkaa tekoa. Siksi Tualilla istuessa voi pitää puettavaa sylissä kunhan yhteispaino ei nouse reippaasti yli 200 kg.

Meidän talossamme Tuali tulee aluksi eteiseen, mutta voisi toimia ehkä muissakin tiloissa. Lähinnä mietin, voisiko seinätuolista olla apua tyttäremme huoneessa, mutta tässä vaiheessa sitä on vielä vaikea arvioida. Seinätuolin sijainti on kyllä hyvä suunnitella jo rakennusvaiheessa, koska silloin sisäseinien materiaaleihin voi vielä vaikuttaa.

Kaupallinen yhteistyö: Vivetek Oy

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen tuoli. Eipä ole tullut aikaisemmin seinätuoleja missään vastaan. Laitan harkintaan, kun uudistetaan seuraavan kerran eteistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin seinätuoli oli uusi tuttavuus enkä ollut ennen nähnyt sellaista muualla kuin kuvissa. Oli kyllä positiivinen yllätys ja odotan mielenkiinnolla, että pääsen kokeilemaan sitä käytännössä.

      Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search