23.3.2017

Takkaleivinuuni on nyt valittu - Tulikiven Jalanti tuo lämpöä kodin sydämeen

Takan valinta oli helppo, sillä jo alkumetreillä löytyi todella hyvä vaihtoehto eivätkä muut mallit sen jälkeen oikein kiinnostaneetkaan. Edellisessä talossamme oli Tulikiven takka, joka oli vielä kahdeksan vuoden jälkeen kaunis ja toimiva. Ja kun jonkin brändin toteaa hyväksi, mitäs sitä vaihtamaan. Leivinuuni sen sijaan on uusi ominaisuus, joka oli alunperin miehen ehdotus. Ensin mietin, tulisiko sitä käytettyä, mutta pienen harkinnan jälkeen totesin leivinuunin mukavaksi lisäksi. Leipominen on jäänyt viime vuosina melko vähälle, mutta toivon mukaan sille löytyy tulevaisuudessa enemmän aikaa. Uunia on mielenkiintoista päästä testaamaan leivontakärpäsen puraistessa. 

Olohuoneeseemme tulee siis Tulikiven Jalanti-takkaleivinuuni. Leivinuuni sijoittuu takan oikealle puolella, jolloin se on lähellä keittiötä. 210 cm korkean Jalantin väriksi valikoitui mattavalkoinen ja pintamateriaaliksi vaakalaatta. Musta olisi ollut räväkkä värivaihtoehto, mutta käytännöllisyyden kannalta valkoinen tuntui kuitenkin paremmalta ratkaisulta. Esteettömyyteen takka ei sinäänsä liity, mutta on silti tärkeä osa perheen yhteistä oleskelutilaa - ja lämmittää niin palelevia varpaita kuin esteetikon mieltä.

4 kommenttia:

 1. Leivinuuni on niin ihana!! Meidän seuraavaan kotiin sellainen ehdottomasti :) Ja Tulikivi on takoista paras.

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös takka/leivinuuni yhdistelmä ja kyllä se leivinuuni on aika kiva siellä tehty pizza ja pannari on ihan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pizza minullakin kävi mielessä :) Tulee varmasti sopivan rapea pohja.

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search