12.2.2017

Mistä löytää tyylikkäitä varusteita esteettömään vessaan?

Moderniin Life-altaaseen kuuluu kiinteä kaide (Korpinen)

Esteettömän wc:n varustelu on rakennusprojektin haastavimpia osioita, kun halutaan saada sekä toimiva että hyvännäköinen lopputulos. Jokainen invavessassa joskus vieraillut tietää, kuinka kolkko fiilis niissä on enkä usko kenenkään haluavan kotiinsa sellaista tunnelmaa. Perusteellisen etsinnän jälkeen olen löytänyt  useitakin tuotteita, jotka tekevät wc:stä helppokäyttöisen ja tyylikkään. Taloomme tulee kaksi wc:tä, joista toinen on suunniteltu nimenomaan pyörätuolikäyttöön sopivaksi.

Olen yleisesti ottaen karsastanut ns. apuvälinefirmojen tuotteita, sillä ne tuntuvat usein kuuluvan ulkonäkönsä puolesta julkisiin tiloihin. Nyt olen kuitenkin löytänyt ainakin yhden poikkeuksen. Korpisen valikoimissa oleva Life-allas on moderni kotikäyttöön tarkoitettu valumarmoriallas. Altaan kiinteä kaide toimii sekä tukikaiteena että pyyhetelineenä. Omaa silmääni miellyttää juuri rosterisävyinen kaide, joka eroaa kivalla tavalla perinteisistä, valkoisista kaiteista.

 Vasen- ja oikeakätisille löytyy omat mallinsa Life-altaasta (Korpinen)

Life-altaasta on saatavilla erilaisia versioita 700 mm leveästä altaasta 900 mm leveään. Oikea- ja vasenkätisille löytyy omat mallinsa ja valittavana on sekä suora että L-mallinen kaide. Allasta voi käyttää sekä allaskaapin päällä että ilman allaskaappia, jolloin pyörätuolilla pääsee rullaamaan lähelle hanaa. Meille tulee 900 mm leveä allas suoralla kaiteella ja se istuu luontevasti muihin wc-kalusteisiin.

 Piilovesilukolla, elektronisella hanalla ja tukikaiteilla esteettömästä wc:stä saadaan toimiva ja tyylikäs
(Geberit / Hansgrohe / Hansgrohe)

Allasta suunniteltaessa on huomioitava myös vesilukko, jotta pyörätuoli on mahdollista saada altaan alapuolelle. Geberitin valikoimista löytyy sisäänrakennettavia vesilukkoja, jotka ovat sekä käytännöllisiä että tyylikkäitä. Vesilukon tuloaukko peitetään designlevyllä eikä näkyville jää näin ollen mitään häiritsevää. Hanassa päädyimme myös Geberitin tuotteeseen. Olen riittävän monta kertaa törmännyt julkisissa tiloissa kosketusvapaisiin hanoihin, jotka eivät käytännössä toimi lainkaan. Tai jos toimivat, vedentulo loppuu juuri silloin, kun sitä tarvisi. Siksi haluamme panostaa vessan elektroniseen hanaan. Hytronic 185 -hanassa on kaksoissädettä käyttävä infrapunatunnistin, joka havaitsee käyttäjän nopeasti. Hanaan on mahdollista ohjelmoida lämpötilan ja virtausajan rajoittimet juuri omiin tarpeisiin sopiviksi. Geberitin hanoihin luottavat mm. kirurgit, jotka pesevät käsiään jatkuvasti. Pelkistettyjä messinkisiä tukikahvoja ja pyyhetelineitä löytyy puolestaan Hansgrohen / Axorin valikoimasta.

 Huuhtelupainikkeiden avulla esteettömän wc:n käyttö on vaivatonta (Geberit)

Kaukaisilta tuntuvat ne ajat, kun vessa vedettiin perinteiseen tyyliin. Nykyään huuhtelupainikkeita löytyy jokaiseen makuun ja ne mahdollistavat wc:n käytön myös vähäisimmillä käsivoimilla. Etähuuhtelupainikkeen voi sijoittaa mihin tahansa kahden metrin säteellä wc-istuimesta.Tämä on erityisen kätevää silloin, kun käytössä on jokin apuväline. Itse wc-istuimen valinta on vielä tekemättä, mutta todennäköisesti molempiin vessoihin tulee seinäkiinnitteinen istuin.Lattialaatoilla varmistetaan haluttu tunnelma (Laatta Leevi / Vives Ceramica)

Wc:n laatat ovat oivallinen keino varmistaa, että tilaan saadaan oikeanlainen tunnelma. Oma makuni laattojen suhteen on ehkä skandinaaviseen tyyliin verrattuna  hieman erikoinen, sillä pidän marokkolaistyyppisistä kuviolaatoista. Haaveideni laattalattia vie ajatukset keskelle espanjalaista hotellia tai kreikkalaista villaa.

* Life-allas saatu blogiyhteistyön kautta. Geberitin, Laatta Leevin ja Hansgrohen kanssa sovittu tuotealennuksista.

4 kommenttia:

 1. Ompas kerrassaan hienoja varusteluja! Nuista ei saa kuin upean vessan :) Mahtavaa päästä näkemään, miltä valmis vessa sitten näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vaihtoehtoja on onneksi olemassa, mutta niiden löytäminen ei ole aina helppoa.

   Poista
 2. Pohdiskelen juuri tulevaan kotiin käsienpesuallasta, nämä näyttävät tosi kivoilta vaihtoehdoilta. Tuntuu että nykyään on tarjolla vain allaskaapillisia altaita, mitkä eivät pyörätuolinkäyttäjälle sovi. Hyvä että bloggaat aiheesta, esteetön ja kaunis koti on itsellänikin tavoitteena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Life-allas oli minullekin iloinen yllätys. Käyttökokemusta ei siitä vielä ole, mutta vaikuttaa laadukkaalta, toimivalta ja vieläpä kivannäköiseltä. Huipputavoite sinulla :)

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search