18.12.2016

Päätös talotoimittajasta toi projektiin yllättävän käänteen - meille tulee Finnlamellin talo

Talotoimittajan valinta oli ehdottomasti projektin tähänastisista päätöksistä vaikein. Pyysimme tarjoukset ainoastaan kahdelta yritykseltä, Finnlamellillta ja Honkarakenteelta, sillä vain ne täyttivät kriteerimme. Molemmilla yrityksillä oli omat vahvuutensa ja siksi vertailu oli hankalaa. Pähkäilimme asiaa monta viikkoa ja mielemme muuttui matkan varrella kymmeniä kertoja. Olemme kuitenkin tyytyväisiä valintaamme ja uskomme, että meidän tapauksessamme Finnlamelli on paras vaihtoehto.

Taloomme tulee Finnlamellin moderni hirsiprofiili tasanurkkaratkaisulla (Finnlamelli)

Miksi siis valitsimme Finnlamelliin? Finnlamellin ja Honkarakenteen tarjoukset olivat hinnan puolesta melko lähellä toisiaan, Honkarakenteen ollessa hieman kalliimpi. Suurin ero oli hirressä eli Honka tarjosi meille talotoimitusta painumattomalla 204 mm hirrellä (mänty) ja Finnlamelli 240 mm lamellihirrellä (kuusi). Lisäksi Finnlamellin tarjouksessa toimituksen ja asennuksen valmiusaste oli selvästi korkeampi, mikä sai meidät kallistumaan Finnlamellin puoleen. Valmiusaste huomioiden hintaero tarjousten välillä oli laskelmiemme mukaan lähes 10 000 euroa. Brändeinä pidimme Finnlamellia ja Honkaa hyvin samanarvoisina. Myös saamamme palvelu oli molempien yritysten puolelta todella asiantuntevaa ja ystävällistä.

Talon sisätiloja koskevat suunnitelmat etenevät jo vauhdilla
Onekindesign / SheerLuxe / Geberit / Hansgrohe

Seuraavaksi projektimme etenee rakennuslupavaiheeseen. Finnlamellilla työstetään paraikaa talomme piirustuksia ja ne saatuamme jätämme kaupungille rakennuslupahakemuksen. Myös sisätilat alkavat vähitellen hahmottua ja talon eri osiin on jo löytynyt upeita esteettömyyskriteerit täyttäviä tuotteita.  Esittelen niitä piakkoin tarkemmin.

3 kommenttia:

 1. Onnea päätöksestä! Ei varmasti yhtä vaikeaa valintaa tule heti eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen, ettei tämän vaikeampia päätöksiä tarvi enää taloon liittyen tehdä :) Pienet päätökset hoituvat ripeästi, mutta tähän piti käyttää reilummin aikaa.

   Poista
 2. Meillekin on tulossa lamellin talo. Hyvä valinta

  VastaaPoista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search