27.12.2016

Millainen on toimiva, tyylikäs ja esteetön ovi?

Esteetöntä taloa suunnitellessa ovet ja niiden toimivuus ovat avainasemassa. Meille oli alusta asti selvää, että haluamme taloon automatisoidut ovet. Pyörätuolilla liikkuessa tavalliset ovet ovat vain tiellä ja siksi lähdimme suosiolla tutustumaan liukuovien maailmaan. Liukuovivalikoima onkin nykyään todella kattava, mutta yllätyimme siitä, että kartoituksemme tuloksena omakotitaloihin tarkoitettuja automaattiliukuovia löytyy Suomesta ainoastaan Liunelta (Aulis Lundell Oy).

Seinärakenteen sisään liukuvan ovilevyn ansiosta ovi ei ole koskaan tiellä (Liune)

Sileä liukuovi on kaunis ja pelkistetty (Liune)

Liune tarjoaa väliseinän sisään liukuvia ovia kodin kaikkiin sisätiloihin, jopa saunaan! Itse tykästyin pelkistettyihin, sileisiin oviin, mutta niiden lisäksi Liunen valikoimissa on mm. kosteudenkestäviä ovia, lasiovia ja peilillä varustettuja ovia. Suomessa valmistettujen Liune-liukuovien oviaukkoon ei tule lainkaan kynnystä, minkä ansiosta liikkuminen on helppoa ja vaivatonta. Ovien kulkuaukon leveyden voi myös valita omiin tarpeisiin sopivaksi, mikä on apuvälineiden käyttäjille iso plussa.

 Saunaan on saatavilla joko lasinen tai puinen liukuovi (Liune)


 Painonappi on yksi kolmesta automaatiovaihtoehdosta (Liune)

Liunen liukuovien automaatiomekanismeissa on kolmenlaisia vaihtoehtoja: kaukosäädin, liiketunnistin ja painonappi. Liiketunnistinta emme halua, sillä ovet aukeavat silloin helposti turhaan, vaikkapa ohi kävellessä tai lemmikkien liikkeistä. Painonappi tuntuisi kaikkien kannalta järkevältä ratkaisulta, mutta myös kaukosäätimellä ovia olisi näppärä käyttää pyörätuolista käsin. Liunelta varmistettiin, että painonapin ja kaukosäätimen yhdistelmäkin on mahdollinen ja se voisi olla meidän kotiimme paras vaihtoehto.

Seuraavaksi lähdemme miettimään, minkä malliset ja kokoiset ovet valitsemme kuhunkin tilaan. Taloomme tulee yhteensä 12 sisäovea joten pohdittavaa riittää hetkeksi. Palaan liukuoviteemaan uudemman kerran, kun valinnat on tehty.4 kommenttia:

 1. Empä tiennytkään, että liukuovia on myös automaattisina. Sehän olisikin kätevä niin ei tarvi käydä erikseen aukomassa joka ovea. Tuleeko teille ollenkaan normiovia taloon vai onko kaikki liukuovia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellenikin automaattiovet olivat uusi tuttavuus, mutta mahtavaa, että niitä saa myös omakotitaloihinkin. Kaikki talon sisäovet tulevat olemaan liukuovia. Ensin meinasimme jättää toisen vessan oven normioveksi, mutta tulimme toisiin ajatuksiin. Olisi ollut aika hassua laittaa taloon yksi tavallinen ovi liukuovien joukkoon.

   Poista
 2. Liukuovet ovat kyllä käteviä. Meillä on wc:ssä yksi ja jos joskus rakennetaan talo, haluaisin kyllä kaikki ovet liukuoviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ihmetyttää, miksi liukuovia käytetään melko vähän vaikka ne ovat niin käytännöllisiä. Uskon, että liukuovet kasvattavat koko ajan suosiotaan ja ovat tulevaisuudessa todella yleisiä.Esteettömässä kodissa liukuovia parempaa vaihtoehtoa ei ole.

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search