9.12.2016

Esteetön keittiö alkaa hahmottua - kurkistus ensimmäisiin luonnoksiin

Talotoimittajan valinta on vielä viimeistä silausta vailla, mutta jännittävää lopputulosta odotellessa pääsette kurkistamaan ensimmäisiin keittiöluonnoksiin. Tämä keittiösuunnitelma on Nixin laatima ja harkitsemme vielä vertailutarjouksen pyytämistä jostain toisesta firmasta. Suunnitelman yksityiskohtia täytyy vielä hioa, mutta olen tyytyväinen yleisilmeeseen. Lähtökohtana on U-mallinen keittiö ja perinteinen saareke on jätetty pois jotta keittiöstä saadaan riittävän avara. Neliöitä keittiössä on 19,3 sisältäen ruokailutilan.

U-mallisessa keittiössä on tilaa liikkua myös pyörätuolilla

Suunnitelman kalusteet ovat Miranda-mallistosta. Aluksi mietimme, että kaappeihin ja laatikoihin tulisi vetimet, mutta päädyimme kuitenkin vetimettömään ratkaisuun, sillä rosterin sävyisestä uralistasta saa hyvän otteen. Kotimaisen Festivon kylmiöpakastimen viereen tulee sisään liukuvilla ovilla varustettu aamiaiskaappi, joka kätkee sisäänsä pienet kodinkoneet ja muut tavarat, joiden ei halua vievän pöytätilaa. Uunin ja mikron sijoittelua pähkäilemme vielä, sillä nykyisellään mikro on liian korkealla pyörätuoliin nähden. Integroitu astianpesukone on sijoitettu reilusti lattiatason yläpuolelle jotta tiskit saa koneeseen kyykistelemättä ja se on silti hyvällä korkeudella myös pyörätuolista käsin. Takaseinällä olevan työtason korkeus on 85 cm, joka on 5 cm normaalia tasokorkeutta matalampi. Taso on siten meille vanhemmille vielä ihan hyvän korkuinen ja tyttäremmekin ylettyy siihen helpommin. Kuvasta poiketen keittiöön ei tule laattalattiaa, mutta palaan lattiamateriaaleihin myöhemmin.  

Ikkunan eteen tuleva työtaso on suunniteltu pyörätuolille sopivaksi

Ikkunan eteen tulee työtaso, joka mitoitetaan pyörätuolille sopivaksi. Haluamme keittiöön ehdottomasti pesualtaan (hana puuttuu vielä kuvasta), jonka äärelle pääsee pyörätuolilla. On todella tärkeää, että tyttäremme pystyy osallistumaan kokkailuun ja leipomiseen siinä missä muutkin. Kun poikamme hieman kasvaa, lapset voivat laittaa siinä ruokaa yhdessä. Työtason alla olevista laatikoista tarvittavat välineet löytyvät näppärästi ilman, että niitä täytyy lähteä erikseen hakemaan. Myös ruokapöytä on lähellä työtasoa, suuren ikkunan edessä.

6 kommenttia:

 1. Rauhallisen ja ylellisen näköinen keittiö. Minkä sävyinen tuo kalusteiden harmaa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on aavistuksen siniseen taittuva harmaa. Luonnossa tosi kauniin näköinen. Vielä mietin, pitäisikö kaikkien kaappien olla valkoisia (kyllästyykö harmaaseen), mutta toisaalta en haluaisi keittiöstä liian steriiliä.

   Poista
 2. Kivalta näyttää!! Jossain muuallakin olen nähnyt samantyyppisen aamiaiskaapin. Ihanaa, ettei kaikki tilpehöörit ole näkösällä :) Varmaan helppo liikkua pyörätuolillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin aamiaiskaappi-idean aikoinaan Pinterestistä ja ajattelin heti, että keittiöömme tulee sellainen. Pieniä kodinkoneita on aika monta ja esim. kahvinkeitintä en halua pitää työtasolla, koska emme itse juo kahvia.

   Poista
 3. Hauska idea laittaa yläkaapit eri värisiksi. Ei näytä ekalla silmäyksellä niinkään esteettömältä keittiöltä, mutta se on varmaan tarkoituskin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se on tarkoituskin :) Toimiva ja mahdollisimman esteetön keittiö, joka näyttää kuitenkin tyylikkäältä. U-mallinen keittiö on varmastikin pyörätuolille paras vaihtoehto.

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search