9.11.2016

Pyörätuoli tulee taloon - pinkkiä ja pupuja

Pyörätuolilla liikkuminen pitää huomioida kaikessa taloon liittyvässä suunnittelussa ja siksi muutama sana tästä meille uudesta kulkupelistä. Pyörätuoli kotiutuu meille kohtapuoliin, näillä näkymin joulukuussa. Sopivan pyöriksen löytäminen oli oma prosessinsa ja päädyimme lopulta yhdessä fysioterapeutin kanssa kevytrakenteiseen lasten aktiivipyörätuoliin. Satulaistuin on ennestään tuttu työskentelytuolista ja siksi Krabatin Sheriff oli luonteva valinta.

 Tyttärelleni tulee aktiviipyörätuoli pupuaiheisilla pinnasuojilla (Krabat / Wheelchairgadgets)

Oli ihana huomata, että lasten pyörätuoleihin on saatavilla pirteitä värejä (muitakin kuin apuvälineistä tuttua sinistä, vihreää ja oranssia) ja varta vasten lapsille suunniteltuja pinnasuojia. Suurena pupujen ystävänä tyttäreni valitsi luonnollisesti pupuaiheisen kuvituksen ja verhoiluun lempivärinsä pinkin. Jonkun mielestä tällaiset yksityiskohdat voivat olla pinnallisia, mutta lapselle ei ole yhdentekevää, miltä pyörätuoli näyttää (eikä varmasti aikuisellekaan). Kulkeehan se aina mukana siinä missä kengät tai käsilaukkukin. Eli vaikka tunsin oloni hieman turhamaiseksi pyytäessäni apuvälinealan asiantuntijalta tyttömäisempiä pinnasuojia lepakkojen ja salamoiden sijaan, kannatti se kuitenkin lopulta, kun näin tyttäreni ilahtuneen hymyn.

Aikas ihana pyörätuoli tulossa prinsessallemme vai mitä?

6 kommenttia:

 1. On kyllä hieno menopeli, ja pitää ollakin! Noin pienillä jutuilla voi vaikuttaa paljon siihen, että menopeli on mieleinen ja sitä tahtoo käyttää.

  Pystyykö tyttäresi kuitenkin liikkumaan itsenäisesti jollain tapaa kun pyörätuli tulee vasta nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävelytelineellä hän on liikkunut jo useamman vuoden. Ilman apuvälineitä liikkuminen ei onnistu.

   Poista
 2. Ihana! Pupuja en ole pyörätuoleissa ennen nähnytkään. Lapselle on varmasti iso juttu päästä itse suunnittelemaan tuolia.

  VastaaPoista
 3. Itsekään en ollut nähnyt vastaavia pinnasuojia aiemmin joten ne olivat mukava yllätys. Tytölle oli tosiaan tärkeää päästä itse vaikuttamaan tuolin ulkonäköön.

  VastaaPoista
 4. Aivan supersöpö! Ihanaa että jaksat pitää huolta yksityiskohdista! :)

  VastaaPoista
 5. Eikö :) Tällaisiin juttuihin on ihan mukavakin käyttää aikaa.

  VastaaPoista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search