7.11.2016

Esteettömän talon luonnokset - pyörätuolillekin sopiva beach house

Miltä esteetön talo mahtaakaan näyttää ulkoapäin? Alla olevat kuvat ovat vielä pientä viilausta vailla, mutta niiden mukainen talostamme aika lailla tulee. Suunnittelun lähtökohtana on käytetty Honkarakenteen Lounatuuli-mallia, joka on muotoilultaan selkeä ja klassinen New England -arkkitehtuurin edustaja. Talo sulautuu mielestäni hienosti Päijänteen rantamaisemiin ja taipuu luontevasti esteettömäksi kodiksi.

 Esteettömän talon takapiha ja pääsisäänkäynti

Pääsisäänkäynti tulee takapihan puolelle kuten autotallikin. Luiskaa pitkin ulko-ovelle pääsee näppärästi ja portaat täydentävät sisääntuloa. Etupihalta löytyy suuri terassi, josta avautuu kauniit näkymät Päijänteelle. Terassin luiska on kuvassa vielä melko massiivinen ja tarkoituksena on tasata tonttia sen verran, että luiskaksi riittäisi yksinkertaisempi ratkaisu. Talon ikkunat on suunniteltu tarkoituksella mataliksi jotta pyörätuolistakin näkee helposti ulos.

 Esteettömän talon etupiha ja järvimaisemin varustettu terassi


Lounatuuli (Honkarakenne)

2 kommenttia:

  1. Raikkaan näköinen talo tulossa! Pidän itsekin yksinkertaisista linjoista. Voin kuvitella, että talo istuu hienosti järven rantaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin :) Olen tyytyväinen suunnitelmaan kunhan järvenpuoleinen luiska saadaan toteutettua kevyemmin (yksiosaisena luiskana).

      Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search