18.10.2016

Esteettömän talon pohjapiirros

Edellisessä kirjoituksessa lupailin näyttää piakkoin talomme pohjapiirrosta ja tässä se nyt tulee. Viime kuukaudet pieni poikamme on pitänyt huolen siitä, että olen keskittynyt ainoastaan hänestä huolehtimiseen ja päivät ovatkin vierähtäneet liikkeessä kantorepun kanssa tietokoneruudun tuijottelun sijaan. Hyvä niin, sillä vauva-aika on nopeasti ohi ja yhteisistä hetkistä kannattaa nauttia silloin, kun voi (tosin aika raskasta arki on ollut pojan nukkuessa päivisin vain liikkuvissa vaunuissa tai repussa). Nyt on kuitenkin tullut aika edistää taloprojektia, että pääsemme joskus muuttamaan väliaikaisasunnosta uuteen kotiin.

Talon huoneistoalan oli alun perin tarkoitus olla 140-150 m2 luokkaa, mutta matkan varrella totesimme, ettemme saa mitenkään kaikkea haluamaamme mahtumaan sen kokoiseen taloon. Niimpä huoneistoalaksi muodostui 171 m2 ja kerrosalaksi 184 m2. Lähtökohtana oli avarat ja helppokulkuiset tilat jotta pyörätuolilla liikkuminen onnistuu näppärästi. Halusimme, että keittiössä, olohuoneessa ja saunassa pääsee nauttimaan Päijänne-näkymistä ja tämä saatiin hienosti toteutettua.


Pohjapiirros esteettömälle talolle 

Esteettömyys on huomioitu pohjapiirroksessa mm. seuraavin keinoin:
 • pyörätuolin pesu- ja säilytystila eteisen yhteydessä
 • suuri U-mallinen keittiö
 • sisäovet liukuovia
 • tilavat sauna- ja pesutilat 
 • tyttäremme huoneen yhteydessä oma wc ja vaatehuone
Suunnittelimme pohjapiirroksen yhdessä Honkarakenteen kanssa ja annoimme suunnittelijalle tarkat speksit tarpeistamme. Pohjapiirrosta muokattiin moneen kertaan ja olimme oikein tyytyväisiä lopputulokseen. Seuraavaksi pyydämme niin Honkarakenteelta kuin muutamalta muultakin talotoimittajalta tarjoukset ja katsomme, mikä firma tekee kilpailukykyisen tarjouksen. Mielellään lähtisin tekemään yhteistyötä Honkarakenteen kanssa, sillä tähän saakka kaikki on sujunut heidän kanssaan mallikkaasti. Viikon sisällä edessä on myös vastaavan mestarin valinta.

Miltä pohjapiirros mielestäsi vaikuttaa? Lisäisitkö tai muuttaisitko jotain? 

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Ihanan avaraa. Tykkään erityisesti sauna- ja kylppäriosastosta. Olen itsekin haaveillut kylpyammeesta :) Mikä suihkun yhteydessä oleva rakenne on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpyammetta odotetaan kovasti sekä omasta että lasten puolesta. Ja toimivampaa saunaa myös. Suihkun yhteyteen tulee kunnon kokoinen suihkupenkki, sitä varmaan tarkoitit.

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search