13.8.2016

Muutosten kesä ja esteetön taloprojekti

Blogissa on ollut viime viikot hiljaisempaa monestakin syystä. Heinäkuun projektina meillä oli nykyisen talomme laittaminen myyntikuntoon, mikä osoittautui luultua suuremmaksi hommaksi. Työ kuitenkin kannatti, sillä 4-6 kuukauden keskimääräisen myyntiajan sijaan talomme myytiin yhdessä päivässä. Syyskuun puoleen väliin mennessä talon pitää olla tyhjänä ja etsimme parhaillaan väliaikaista vuokra-asuntoa. Olemme asuneet kodissamme kahdeksan vuotta ja tuntuu todella haikealta luopua siitä. Lukematon määrä muistoja kätkeytyy näiden seinien sisälle ja minulle tämä on ollut ensimmäinen, oikea oma koti lapsuudenkodin jälkeen.Tiedän kuitenkin, että meidän on parempi olla uudessa kodissamme ja odotan innolla yhteisiä hetkiä Muuratsalon upeissa maisemissa.

Nykyinen kotimme on täynnä tärkeitä muistoja

Toinen projektimme oli hieman pidempi ja se huipentui heinäkuun lopulla poikamme syntymään. Raskauden viimeiset viikot ottivat melko lujille ja talokaupan selvittyä yritinkin keskittyä lepäilyyn. Synnytin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, koska ensimmäinen synnytys Jyväskylässä oli hoitovirheen vuoksi traumaattinen kokemus. KYSissä kaikki sujui hyvin ja ammattitaitoinen henkilökunta piti huolen siitä, että sain olla luottavaisin mielin. 

Rakas poikamme syntyi heinäkuun lopulla

Mitä kuuluukaan uudelle taloprojektillemme? Kesän mittaan olemme hiljalleen hioneet Honkarakenteen kanssa talon pohjapiirrosta vastaamaan toiveitamme. Saimme tällä viikolla nähtäväksi kuudennen version ja viimeinkin tuli sellainen olo, että se alkaa olla valmis. Laitan pohjapiirroksen blogiinkin, kun olemme saaneet siihen muutamat kommentit ja talon ulkoasu on viimeistelty. 

Koska talomme meni kaupaksi nopeammin kuin olimme uskoneet, itse rakennusprojektikin lähtee syksyn myötä vauhdilla käyntiin. Välillä jopa hirvittää, että päätöksiä pitäisi alkaa tekemään melko pikaisella aikataululla. Toisaalta meillä ei ole mitään tarkkaa deadlinea ja siksi talo ja kaikki siihen liittyvät ratkaisut voidaan kuitenkin miettiä huolella.

Tarkempia suunnitelmia odotellessa muutamia maistiaisia uuden kotimme tyylistä:

Kotiimme tulee valoisa olohuone (Honka

 Olohuoneeseen sijoittuva takka tuo lämpöä kylmiin talvipäiviin (Almaas Parket)

Ruokailutilassa voi nauttia Päijänne-näkymistä (Katerina Pimenidu)

Osana kodinhoitohuonetta on pieni pukeutumistila (Tikkurila)

Kodinhoitohuone suunnitellaan kaikille perheenjäsenille sopivaksi (Welke.nl)

 Avaralla terassilla voi nauttia kesäpäivien lämmöstä (Trivselhus)

2 kommenttia:

  1. Upeita uutisia!! Hienoa, että talo meni noin sujuvasti kaupaksi ja tuo jälkimmäinen uutinen olikin suurensuuri pommi, mutta posiitivinen sellainen! Onnea ihanasta, ihanasta vauvasta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olemme todella onnellisia ja kiitollisia, että poika saatiin maailmaan ilman suurempia yllätyksiä. Paljon on mahtunut tähän kesään ja muutokset vain jatkuvat syksyn myötä.

      Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search