28.4.2016

Tontti löytyi. Esteetön rakennusprojekti saa alkaa!

Viimeinkin se löytyi: paikka tulevalle kodillemme! Prosessi oli pitkä, sillä tontilla on vanha talo, jolle piti saada purkulupa. Nyt purkulupakin on myönnetty ja alamme rakentaa esteetöntä taloa Jyväskylän Muuratsaloon.

Maisemia Muuratsalosta (Wikipedia / Erkki Ikonen)

Muuratsalo on Päijänteessä sijaitseva, 11 km² laajuinen saari, josta noin puolet kuuluu Jyväskylän Säynätsalon kaupunginosaan ja puolet Muurameen. Meidän tonttimme sijaitsee Jyväskylän puolella. Muuratsalo on ihastuttava saaristokaupunginosa, jonka upeat ranta- ja metsämaisemat ja retkeilykohteet ovat vertaansa vailla. Muuratsalosta löytyy mm. Alvar Aallon kesäasunto Koetalo, jossa Aalto kokeili erilaisia materiaaleja, muotoja ja tekniikoita. Jyväskylän keskustaan Muuratsalosta on matkaa noin 17 kilometriä.

Tälle tontille esteetön talo nousee (Google Maps / Jyväskylän karttapalvelu)

Tonttimme on melko tasainen puutarhatontti, joka viettää loivasti rantaa kohti. Kokoa tontilla on reilu 1700 m² ja rakennusoikeutta 250 m² sisältäen talousrakennuksen. Tontilta avautuva järvimaisema on todella kaunis enkä malta odottaa, että pääsen ihastelemaan sitä terassilta aamupalaa nautiskellen.

Muuratsalossa ei rakentamattomia omakotitalotontteja ole ja myös meidän tontillamme on vanha, purkukuntoinen talo. Siksi projektimme alkaakin purkutyöllä. Käynnistämme kuitenkin samanaikaisesti uuden talon suunnittelun ja neuvottelut talovalmistajien kanssa.

Tervetuloa mukaan matkallemme kohti esteetöntä ja kaunista kotia! 

6 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta paikalta! Kiva nähdä, millainen talo teille tulee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mekin olemme paikkaan aivan ihastuneita! Valmiiseen taloon on vielä matkaa, mutta näen jo silmissäni lopputuloksen :)

   Poista
 2. Onnittelut! Vaikuttaa huikean hienolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paikka on kyllä kertakaikkisen kaunis ja ainut niistä kymmenistä kymmenistä tonteista, joka tuntui oikealta (ja esteettömälle talolle sopivalta).

   Poista

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search