6.11.2015

Esteetön rakentaminen kuuluu kaikille

Omituinen väite vai? Moni varmasti miettii ensimmäisenä, miksi ihmeessä. Itsekään en olisi vielä puoli vuotta sitten ollut tätä mieltä, mutta mitä syvemmälle esteettömyyden maailmaan pääsen sitä vahvemmin seison väittämäni takana.


Vaikka yhdelläkään perheenjäsenellä ei olisi vammaa, joka edellyttää esteettömyyttä, koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. On mahdollista, ettei seuraava lapsi synnykään terveenä tai joku perheenjäsenistä sairastuu tai joutuu onnettomuuteen.

Tai oletko koskaan ajatellut, missä asut 70- tai 80-vuotiaana? Eikö olisi aika mukava elää omassa turvallisessa kodissa palvelutalon sijaan? Jos kodin sijainti, pohjaratkaisu ja perusrakenteet on huolella mietitty, on  erilaiset esteettömysratkaisut kohtuullisen helppo lisätä ilman valtavia muutostöitä. Vaikka meillä suurin syy esteettömän kodin rakentamiseen on tyttäreni liikuntavamma, olen yhä enemmän alkanut miettiä uutta kotia myös meidän vanhempien näkökulmasta. En  halua vanhemmalla iällä pelätä portaita tai tehdä tunnin taksireissua yhden maitopurkin takia.  Haluan, että kodissani on helppo ja turvallinen liikkua ja palvelut ovat kätevällä etäisyydellä.


Esteetön rakentaminen nostaa myös kodin arvoa. Myyntitilanteessa esteetön koti kiinnostaa todennäköisesti huomattavasti laajempaa kohderyhmää tavalliseen taloon verrattuna.

Lähetä kommentti

Kommentoithan aina, kun blogini herättää ajatuksia.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search